Nissan Micra: Nissan

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Beste Monteurs,

Ik heb een Nissan Micra uit 1993, een prima karretje, tot voor kort. Enige tijd geleden ontstond er een probleem. Bij het stoppen, voor een stoplicht viel het tourental terug, en begon de motor te pruttelen. Dan komt hij weer op touren tot ongeveer 700 touren. (Wat normaal was) Na dit probleem gemeld te hebben bij een bekende, vertelde hij dat het w.s. de luchtmassameter zou zijn, die defect was. Er is een nieuw gasklephuis geplaatst. Het euvel was echter niet verholpen. Daarna is de auto in de garage geweest en is er een nieuwe rotor en verdeelkap en module geplaatst. Het heeft echter niets geholpen. Nog steeds slaat de tourenteller op hol, als de motor warm is, en stinkt de motor naar benzine, als de motor gaat bokken. Wie weet wat dit kan zijn?

Gr Sjierk

Sjierk

Geplaatst door Sjierk (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat het terugvallen van het toerental betreft: Het stationaire omloopkanaal verder open zetten of laten zetten. En wat het pruttelen betreft: Is er een NIEUWE of een ANDERE luchtmassameter/gasklephuis opgegaan??

Sjierk (0), 13 jaar geleden

Er zijn een gereviseerde, als nieuw uitziend, gasklephuis opgegaan. Na het opzetten van dit andere onderdeel is het terugvallen van het tourental verholpen en het pruttelen is ook over, maar het ophol slaan van de tourenteller is niet verholpen.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor naar benzine stinkt dan krijgt hij m.i. teveel brandstof. Ik denk dat je toch de luchtmassameter nog eens moet laten bekijken

Sjierk (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je informatie.

gr Sjierk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.