Nissan Micra: Nissan Micra motorlampje brandt, code P0340

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste,

Twee maanden terug heb ik een Micra gekocht van het jaar 2004 en met 74000 km op de teller. Vorige week is de motorlampje continu gaan branden maar verder geen problemen. Naar de dealer geweest en hij leest de code P0340 en zegt dat ik op 1500 euro moet rekenen voor ketting vervanging.

Ik neem de auto naar een garage van een vriend en we lezen dat er iets is met de nokkenas positie sensor. Dat hebben we vandaag vervangen.

Nu gaan we kijken of dat helpt ( het lampje gaat niet meer branden). Als ie weer terugkomt gaan we de ketting vervangen ( kost 208 euro en dan met monteren wordt het 500 euro)


Is het verhaal herkenbaar? Of het is schadelijk als ik er nu mee rijd?


Ik hoor het graag en alvast de hartelijke dank!

Mal

Geplaatst door Mal (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

€1500 is wel erg veel voor het vervangen van ketting, maar problemcar is niet voor discussies of iets (te) duur is.

Merk je iets aan de motor? Zolang deze nog goed loopt en alleen het lampje brandt, kan je nog wel doorrijden. Als de ketting zover rekt dat de motor gaan overslaan, dan is het beter deze te laten staan om meer schade te voorkomen.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Kettingproblemen zijn niet vreemd bij deze auto.
De nokkenas foutmelding verschijnt dan inderdaad.

Oh en minimaal 12 uur a 75 euro ex is al een heel bedrag.

Mal (0), 9 jaar geleden

Beste meneren,

Ik heb de nokkenas positie sensor laten vervangen. het lampje bleef een week uit en daarna weer branden! De auto rijdt perfect en geen geluid.
Gek genoeg, ging het lampje gister weer uit! Dus nu is het weer uitgedoofd! Ik word er gek van! Heeft iemand een idee??
Waar ik dus vooral bang voor ben is dat ik straks de ketting vervangen heb en zoveel honderden euro kwijt ben dat het lampje toch weer aanbrandt!
Ik zou het enorm waarderen als iemand een tip voor me heeft.
Alvast bedankt.

nick8076 (0) PRO, 9 jaar geleden

De foutcode zal met de juiste diagnose tester meer informatie geven, gebruik je nissan tester zal hier bij staat " fase verschil" universele tester gooit de fout op nokkenas sensor, deze geeft het signaal niet goed door, en in computertaal is de sensor dan de fout! Mechanisch kan hij dat op dat moment niet controleren, daar is de monteur voor nodig.
Het zijn niet alleen de uren die een opgerekte ketting duur maken, immitatie monteer ik NOOIT meer, en als je ene moet vervangen dan doe het goed, en niet alleen de ketting, de geleider en evt tandwielen hebben ook schade, schade die de nieuwe ketting weer kunnen beschadigen als deze niet mee vervangen worden.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Je hebt de diagnose toch gekregen en toch ga je dan de positiesensor vervangen?.
Nu ben je nog meer kwijt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.