Nissan Micra: nissan micra problemen met starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

ik heb een nissan micra 1.4 K11 benzine problemen met starten , sleutel op contact en gaan alle lampjes branden van accu en oli en airbag en tijdens starten doet het niet en gaan alle lampjes uit ,ik ging van uit dat accu zwak is ,dus de accu is vervangen door een nieuwe en daarna was de auto goed ,maar nu laatate twee weken is de probleem is weer terug ,smos doet het 5 of 6 keer niet en smos bijna 10 keer.

het gaat alleen tijdens starten krijg ik geen stroom , 4 of 5 keer proberen tot dat lukt .


iemand ervaring met dit probleem .

alvast bedankt.

issa

issa

Geplaatst door issa (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat is de accuspanning als je het probleem hebt? Voor en tijdens het starten.
Kontroleer of de accupolen schoon zijn en goed vast zitten. Idem voor de massa-strip bij de accu.

kombikart (0), 12 jaar geleden

Lijkt of dat hij niet goed of helemaal niet bij laad.
Heb je de spanning gemeten als de motor loopt. Moet richting de 14 volt zijn.

Gr fred

issa (0), 12 jaar geleden

bedankt voor de snel reactie,

de accu polen zijn schoon en vandaag heb weer gecontroleerd en die zijn vast en schoon ,de accu is half jaar oud ,die accuspanning voor starten is goed en tijdens starten soms alle dashbord verlichting vallen uit en daarna gaan weer aan ,zo misschien 4 of 5 keer en daarna auto start weer. heb zelf de zekering nagekijken en die waren wel goed,
het is heel raar dat gebeurt alleen tijdens sleutel draaien om te starten en als ik de sleutel los laat pas gaan dashbord verlichting weer aan.

gr,
issa

issa (0), 12 jaar geleden

beste fred
als de moter loopt en niet bij laad de accu lamp gaat branden ,en dat heb ik niet ,de spanning kan ik pas meten op maandag waar ik de accu heb gekocht.

gr,
issa

kombikart (0), 12 jaar geleden

Normaal hoort dat inderdaad te gebeuren, maar ik vertrouw niet altijd op controlelampjes.
Meten is weten zullen we maar zeggen.
Er zijn al vele auto's kapot gegaan omdat het olielampje niet ging branden, terwijl er geen olie meer in de motor was om maar als voorbeeld te nemen.

Gr fred

issa (0), 12 jaar geleden

beste fred
ik ben vandaag naar garage geweest en de accu spanning voor starten was 214 amper en bij nieuwe is 220 ,als moter loopt is 14,22 volt ,dus alles is goed .
een paar keer starten bij garage deed het niet ,volgens garage dat is startmotor ,soms tijdens het starten maakt kortsluiting ,daarom gaat alle dashbord verlichting uit
tijdens starten .

is dat moegelijk fred.
alvast bedankt,

gr,
issa

kombikart (0), 12 jaar geleden

Dat was mijn volgende optie om te checken als de laadstroom ok is.
Ik denk dat je startmotor aan het overlijden is.
Ruilstarter er in en ben er zeker van dat je probleem daar zit.

Gr fred

issa (0), 12 jaar geleden

beste fred
ik heb een start motor bij onderdelen line besteld het zelfde merk valeo is france merk en sommige nissan hebben een bosch merk,deze met 43000 km en die heb ik vervangen, zelfe probleem maar bij deze is minder .
mijn vraag is als andere start motor van primera of almera of micra k12 die zijn precies het zelfde, is dat mee te maken met inhoud van de motor ,bij voorbeeld motor van 1.8 , 1.6 of 1.2 . of als maar past .

al vast bedankt,
gr,
issa

kombikart (0), 12 jaar geleden

Zo ver rijkt mijn kennis niet. Ik ben erg handig met auto's, maar kan je niet zeggen welke onderdelen onderling uit te wisselen zijn. Nissanwielmonteur alias Ton weet er meer van. Stuur die ff een bericht, of mss wil die op dit probleem wel reageren.
Ik kan je dus niet verder helpen met je vraag.

Gr fred

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het contactblokje aan het contactslot niet de boosdoener?? Als je de sleutel met gepast geweld wat meer door de startstand draait start de motor dan wel??

    Vraagje aan Nissanwielmonteur. Kunt U mij het onderdeel nummer geven van het vervangblokje waar je het eerder over had die een paar graden vroeger werkt? - Hjmiccra (0), 1 jaar geleden

issa (0), 12 jaar geleden

het probleem is gevonden heb anwb gebeld en de man alles gecontroleerd en alles was goed behalve contactslot volgens anwb man ,auto starten ging via startmotor
via een kabel die aan massa van startmoter naar de accu plus ,auto start via de kabel gelijk ,maar met sleutel niet ,dus het probleem was bij contactslot en het sleutel gaat soeple en draaid ook soeple .
auto gaat bij nissan dealer voor reparatie ,volgens nissan dealer is de elktrische gedeelte achter contactslot moet vervangen woorden.
is het moeilijk om te vervangen en zeker inlezen is nodig .
bedankt voor jullie reactie allemaal.

issa

Michel7773 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is niet zo moeilijk om te vervangen, electrische deel is los te leveren. Er hoeft ook niets ingeleerd te worden.

issa (0), 12 jaar geleden

beste michel
bedankt voor u reactie .
ik heb een afspraak bij nissan dealer voor onderhoud beurt en volgende keer doe ik zelf.

issa

issa (0), 10 jaar geleden

bij Nissan dealer voor 95 euro is gemaakt.

bedankt allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.