Nissan Micra: Slotbehuizing bestuurderszijde los

Bouwjaar: 2005

Beste forumleden,

We hebben een Micra, waarvan aan de bestuurderskant het slothuis los zit. Dit zit normaal achter een kapje (vanwege de cv) dat alleen afgenomen hoeft te worden als de CV niet werkt.

Nu is het zo dat, vermoedelijk doordat men heeft gepoogd in te breken, deze nu los zit op het deurpaneel. Hij komt er niet zo uit, aan de achterzijde wordt hij nog vastgehouden, maar hij zit duidelijk los aan de kant van de handgreep. Mijn vraag is hoe ik hierbij kan komen en het slotmechanisme kan demonteren. Ik heb het binnenpaneel er all afgehaald, maar zie niet hoe eea vastzit.

Heeft iemand foto's/ afbeeldingen hoe deze kant los te maken is en te zien waarom het slot los zit. Of is dit een typisch klusje voor de dealer?

Alvast bedankt voor de tips.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je aan de kopse kant van de deur kijkt zie op dezelfde hoogte als de handgreep een zwart stikkertje zitten. Als je dat weghaalt zit er diep verzonken een torxbout waarmee je het slothuisje vastzet.


Ton

Shadowranger (0), 12 jaar geleden

Ach, zo simpel. Idd zat er een afdekdopje aan de kopse kant met daaronder het Torxboutje. Bleek losgelopen te zijn. Na het vastdraaien heb ik ook de andere kant meteen gecontroleerd en die bleek ook al wat los te zitten.

In mijn ervaring zit de Micra kwalitatief niet echt goed in elkaar geschroefd. Ik heb de deurvangers ook al eens opnieuw vast moeten zetten. Maar goed het is opgelost in 5 minuten. Ton, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.