Nissan Terrano Ii: Nissan Terrano II R20 2.7Tdi problemen met starten in kou

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7Tdi

Mijn inmiddels oude bak is de woestijn uit en een paar maanden geleden aangekomen in Moskou waar we hopen de auto nog 4 jaar te kunnen gebruiken.

Plotseling worden er dingen gevraagd van de auto die voorheen niet zo vaak gebruikt werden, zoals kachel, voorgloeien, etc.

Nu hebben we er bij aankomst een nieuwe accu in gezet, een wat zwaardere om met koud weer ook te kunnen starten. Thermostaat in koeling is nog origineel. Brandstoffilter is afgelopen 1,5 jaar wel een keer vervangen, maar weet niet meer wanneer en olie is ongeveer een jaar oud.

Kreeg hem met -18 graden Celcius niet gestart. Accu leek niet leeg, wel na -met tussenpozen - proberen te starten. Iemand enig idee wat ik zou kunnen doen, controleren, heb een snelstarter en lader gekocht om hem maar weer op te laden. Het voorgloeien duurt aardig lang, ligt hier misschien ook het probleem?

Groeten van Rich uit Moskou!

richielion

Geplaatst door richielion , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

richielion, 9 jaar geleden

Helaas geen oplossingen! Zal maar neerzetten wat ik zelf heb gedaan:

- gewacht met auto starten totdat de temperatuur ging stijgen naar -5 ongeveer toen startte de auto weer wel in één keer.
- auto naar garage geweest, olie vervangen (die er nog in zat vanuit Sudan, dus van + 50 naar -25 is gegaan zo een beetje). Oliefilter + brandstoffilter vervangen.


Vermoedelijk was het niet de olie trouwens, maar gewoon de diesel die is gaan vlokken. Waarschijnlijk hebben ze in de garage iets bij de brandstof gegooid, want de auto start momenteel probleemloos bij -10.

Aansluitend hierop heb ik wel een vraag: kan je tot 30% benzine tanken bij dit type auto om de diesel niet te laten vlokken bij extreem koud weer? Heb gehoord dat het vroeger in de gebruiksaanwijzing van je auto stond dat dit kon, maar bij nieuwe injectiemotoren dat niet meer kan. En ik vraag me af in hoeverre een injectie van 2000 "nieuw" is.

Groeten,
Rich

D1854 PRO, 9 jaar geleden

Als je in de toekomst in moskou tankt is de brandstof aangepast aan de koude temperatuur.

dirk

richielion, 9 jaar geleden

Hoi Dirk,

Dank voor het meedenken, maar ik had wel al een keer nieuw vol getankt hier in Moskou. Maar, wellicht niet elk tankstation heeft kwaliteitsdiesel, probeer meestal bij bijv. BP te tanken, maar daar moet je net langskomen.

D1854 PRO, 9 jaar geleden

De goede kwaliteit vinden is een ander probleem, Lucoil is van origine russich.
Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.