Nissan Patrol: overklaarbaar tikkend geluid nissan patrol 2.8 tdi 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 tdi

Hallo,

Mijn Nissan Patrol maakt en knikkerend geluid welke alleen hoorbaar is in de auto. Zodra je buiten de auto staat of onder de motorkap luisterd dan verneem je niks. De auto rijdt en trekt goed loopt super alleen bij stionair draaien knikkert hij en dit wordt narmate je meer gas geeft beter hoorbaar. Ook als je rijdt begint hij te knikkeren rond de 1500 toeren. Lagers van het blok zijn het niet. Veel mensen hebben er al naar gekeken maar niemand kan verklaren waar dit wegkomt. Sommigen zeggen klepstoterje gewoon blijven rijden gaat vanzelf over. Maar ben hier niet gerust over heft iemand een verklaring voor dit geluid ik hoor het graag

patrol1998

Geplaatst door patrol1998 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

p van g (0) PRO, 16 jaar geleden

dit geluid wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de vacuumpomp boven op het kleppendeksel. dit kun je controleren door de het rempedaal een paar keer in te trappen. het geluid moet dan veranderen.

patrol1998 (0), 16 jaar geleden

Hallo P van G,

Helaas is dit niet het probleem. Je hoort het geluid trouwens ook als je tussen de 1000 en 2000 toeren gewoon langzaam rijdt. Waarschijnlijk daarna wordt het geluid overstemt door het motor geluid. Lijkt wel of er knikkers in het blok zitten. De verstuivers zijn al gecontroleerd en daar ligt ghet ook niet aan.

p van g (0) PRO, 16 jaar geleden

je zou nog de klepspelling kunnen controleren.ps.dit type heeft klepstel plaatjes en dus geen hydraulische stoters!!!!!!

mark7253 (0) PRO, 16 jaar geleden

zijn het mischien de v snaren de orginele van nissan maken ook een knakkend geluid als ze niet meer goed zijn

patrol1998 (0), 16 jaar geleden

p van g helaas de klepspelling is oke. Echter lijkt het wel dat het geluid nu erger wordt ik rij gewoon met de auto en hij rijd echt perfect alleen beangstigt mij het tikken steeds meer. Kan het iets wezen achter de distributie wat aan loopt of iets anders wat mee loopt via de snaren. Vind het zo vreemd dat je het geluid alleen in de auto hoort. Wel moet ik nog even kwijt dat een poosje geleden de turbo vast zat toen hebben we de slangen van de interkoeler eraf gehaald en een dot gas gegeven toen begon hij weer vrolijk mee te fluiten hierna is het probleem zich voor gaan doen van het tikkeren.

kb (0), 16 jaar geleden

Ik heb dus precies hetzelfde probleem als jij hebt en zou het ook graag weten.
Vooral als ik rond de 100 rij hoor ik het heel goed en het klinkt idd beangstigend. Voor de rest loopt ie als een trein.

Groeten Kevin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.