Nissan Primera: Parrot (3100) mogelijk in Nissan P12 tekna?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dct

Hallo,

Ik heb een Nokia carkit in mijn nissan Primera P12 voor een Nokia 6310i. Werkt prima, echter heb ik een nieuwe telefoon die uiteraard niet in de houder past.
Nou zou ik er eigenlijk wel een blue-tooth kit er in willen hebben en heb ik een Parrot CK3100 gekregen
Nu zijn daar vele kabels voor te krijgen (car2iso, iso2car) maar de P12 heeft een ingebouwde radio met navigatie waarvoor ik eigenlijk geen kabels heb gezien.
Ik heb in de schema's zitten kijken van de P12 en ik krijg helaas sterk het gevoel dat dit niet zomaar gaat werken.

De Nokia interface lijkt met 5 speciale aansluitingen op de audio unit te zitten. (TEL-ON, TEL-, TEL+, BUS- en BUS+)
Waarschijnlijk is TEL-ON de mute, maar er zal ook data uitgewisseld worden tussen de telefoon en de Nissan zelf. Je ziet tenslotte wie er belt.

Is hier wel een oplossing voor? Het ziet er nogal 'speciaal' uit wat er tussen de Nokia car module gebeurt en de Audio-unit.

Iemand een idee?

Alvast bedankt.

Boo

boo013

Geplaatst door boo013 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon een car2iso2car nemen die achterin de radio past. De firma Optimount heeft hem. Het is de 94738 als ik het goed heb. Met de navi heb je niets te maken dus daar hoef je je niet druk om te maken. het gaat in dit geval puur om de stekker achterin de radio. Als die 5 aansluitingen die je opnoemt: Vergeet het dat werkt alleen met een originele Nissan carkit.

Maar heb ik je daar al niet eens meer over verteld?

Ton

boo013 (0), 14 jaar geleden

Hallo Ton,

Ik heb de kabel besteld.
Nee, ik heb hier nog nooit een vraag over gesteld.
Jammer dat je geen gebruik kunt maken van de databus zodat deze werkt met het geintegreerde dashboard. Het is niet anders.

Boo

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat dacht ik. Die vraag is al eens eerder gesteld. Via de data bus heb je ook een aparte centrale en een houder nodig die er maar voor 2 of 3 oude toestellen is/was.

boo013 (0), 13 jaar geleden

Hallo Ton,

Ik heb de Parrot CK3100 ingebouwd. Die lag al enige tijd inclusief verloopkabel te wachten om ingebouwd te worden. Ik was er nog niet aan toe gekomen.
Geweldig!

Berto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.