Nissan Primera: Primera start niet, engine start lampje brandt.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 HB

Hallo,

Ik heb een nissan primera 1,6 HB bouwjaar 1998. Ik heb deze auto ongeveer een jaar gehad en eigenlijk nooit problemen gehad tot nu. Het begon allemaal met de ruitenwissers van de voorruit, deze stopten met werken maar ik verving de zekering en toen werkten ze weer. Een week later deed mijn sleutel/afstandbediening het niet meer zo goed. Ik kon de auto nog starten met de sleutel maar centrale deurvergrendeling werkte niet meer met de afstandbediening. Ik moest dus eerst het sleutel in het contact steken bij de passagierskant om alle deuren open te laten gaan.

Weer een weekje of twee later deden de ruitenwissers het weer niet, nieuwe zekering erin en die gingen gelijk kapot. Hulp gevraagd aan een kennis en volgens hem zit er een sluiting in mijn ruitenwisser motor.

Dit probleem is inmiddels verholpen. Gister dook er weer een ander probleem op de auto start gewoon helemaal niet meer. Ik stop de sleutel in het contact en draai het helemaal om, de auto start. Een oranje lampje op het dashboard knippert, volgens mij is dit het lampje van de engine control, en na 3 seconden valt de auto weer uit. Als ik de accu kabels ontkoppel en de auto een tijdje laat staan, start de auto wel maar na een tijdje gaat het lampje weer branden en valt de auto weer uit.

Ik denk dat dit aan de startonderbreker ligt maar ik weet dit niet zeker. Zou iemand me hier kunnen helpen.
Alvast bedankt..

Groeten Kees.

Keeske11

Geplaatst door Keeske11 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Een knipperend chech engine lampje duid inderdaad op een probleem met de startonderbreker.

Zit de transponder nog wel in de sleutel??

Reservesleutel al geprobeerd??

Keeske11 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor t reageren.

Ja ik heb de auto al proberen te starten met de reservesleutels maar de auto startte nog steeds niet. Volgens mij zit de transponder nog in de sleutel, hoe zou ik dit eventueel kunnen controleren ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.