Nissan Primera: Remzuiger acherklauw terugstellen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik wil de achterremmen van mijn primera gaan vervangen. Nu vroeg ik mij af of er nog bijzonderheden zijn voor het terugstellen van de zuiger in de klauw. Ik heb in een ander topic al gelezen dat dit draaiend moet met speciaal gereedschap. Nu kon ik bij mijn vorige auto (626) met een tangetje de zuiger rustig terugdraaien in de klauw. Kan dan bij de primera ook, of heb je echt speciaal gereedschap nodig? Verder nog bijzonderheden waar je op moet letten bij de achterremmen (bv. met handrem)?

kasper_h

Geplaatst door kasper_h (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 12 jaar geleden

ja de zuiger moet draaiend terug gedraid duwd worden als je dat met speciaal gereedschap doet is het een stuk makelijker dan met een tangentje en duwen.

groetjes jan.

erdeka (0), 12 jaar geleden

hallo Jan,

Ik heb het bij mijn primera ook gedaan door een dop maat 21te verslijpen dat hij precies in de uitsparing past van de zuiger.
daarna met een polietrekker druk op de zuiger te zetten en met een tang steeds een kwart slag draaien zo kreeg ik de zuiger terug.

let er wel op dat de pen op de remblok precies in zo'n uitsparing valt anders komt je remblok scheef te zitten.

groetjes René

jan T (25) PRO, 12 jaar geleden

nou rene mooi toch het is tedoen maar met zo n stukje gereedschap is makelijker maar gelukkig is het resultaat het zelfde en dar gaat het om.

groetjes jan.

erdeka (0), 12 jaar geleden

het is een stuk goedkoper als je het maar af en toe gebruikt dan daar speciaal gereedschap voor te kopen.
ja toch niet dan.

René

kasper_h (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik zal de klauw eens openmaken om te bekijken of ik de boel teruggesteld krijg voor ik de onderdelen ga halen :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.