Nissan Primera: Probleem boordcomputer met vochtig weer/regen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Estate Acenta

Met regen of vochtig weer werkt de boordcomputer niet. Het scherm licht wel op maar verder gebeurd er niets. De airco gaat niet aan, radio kan niet bediend worden, camera werkt niet. Wanneer de auto uitgezet is (met werkende boordcomputer) met de blazer op de voorruit en wordt de auto 's morgens met vochtig weer of regen gestart dan blaast hij nog circa een 1/2 minuut op de voorruit en springt dan vanzelf met koude lucht op de voeten. Zodra het weer droger wordt (als de zon erop geschenen heeft) dan werkt alles weer. De boordcomputer valt ook uit wanneer de auto net gewassen is.

We zijn naar zuiden op vakantie geweest. 2 weken droog weer. Geen enkele dag een probleem met boordcomputer gehad. Bij thuiskomst auto gewassen en boordcomputer deed het niet totdat we een stuk gingen rijden. Het begon met aan en uitspringen van scherm daarna gewoon scherm en werking.

Volgens de Nissan garage is de boordcomputer kapot en moet deze vervangen worden. Ik ben dan wel een vrouw en niet technisch onderlegd maar voor mij is kapot wanneer de computer het helemaal niet meer doet. Logisch nagedacht heb ik het idee dat het een vochtprobleem is. Ergens op een forum heb ik dit eerder gelezen maar kan het helaas niet meer terug vinden. Daar werd gesproken over oxidatie / vocht aan / bij connector??

Herkent iemand dit probleem?

Kariene

FvdW

Geplaatst door FvdW (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

door vocht kan er inwendig interferentie (minimale stroomlekkage)ontstaan.. Meestal op een printplaat. De oxidatie welke daar aanwezig is doet geen kwaad zolang ze niet vochtig is.. Vergelijk met een bouwland bij droogte daar zitten scheuren in de grond.. bij regen gaan die weer dicht.. De oxidatie is geleidend maar door de droogte geisoleerd. Als je bij de printplaat kunt komen kun je de oxidatie met een droge zachte tandenborstel soms nog wegpoetsen en daarna afblazen. Zorg ervoor dat de boordcomputer niet in de regen hangt en je kunt er misschien nog jaren plezier van hebben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.