Nissan Navara: Probleem Navigatie / Afstandsbediening melding "Beveiligt"

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5DCI

Hallo,

Ik heb een nissan navara model 2008.
Tijdens de middag op het werk werkte de afstandsbedienning niet meer. Op het display van de navigatie stond "beveiligt" in een oranje balk .
In het boekje staat iets van het NATS systeem en sleutel die niet overeen komen. Echter kon ik wel starten en naar huis rijden.
Volgende morgen batterij plat door de display vermoed ik.
Startkabels erop . Toen werkte de radio en navigatie terug . Echter deed de afstandsbedienning het nog niet .
Ik had een vermoeden dat de aansteker socket het probleem was . Zekering eruit haald , batterij even losgekoppeld . Toen ging alles terug . Dacht ik ...
Na eenmaal de sleutel in het contact te steken , te starten en er terug uithalen , opnieuw hetzelfde . Ditmaal bleef de radio spelen.
Ik heb toen de hoofdzekering (20A) van de navigatie er uit gehaald zodat de batterij niet leeg liep .
Het resetten van de batterij (lees loskoppelen) zorgde er voor dat de afstandsbediening opnieuw werkte . Echter wanneer ik de sleutel in contact op "on" draaide en er weer uit , werkte de afstandsbediening nietmeer.
Na wat telefoontjes naar de Nissan garages (wat geen resultaat gaf) , ging ik opnieuw naar de auto . Plots werkte de afstandsbediening terug ( de zekering van de navigatie was er nog steeds uit) .
Sleutel in contact , starten , sleutel er terug uit ... alles werkte normaal . Ik verdacht het sleutel contact . Dus heb ik opnieuw de zekering van de navigatie er in gestoken .
Alles werkte terug . Ritje gemaakt . Thuis gekomen , opnieuw hetzelfde !!
Heb dan de zekering er terug uitgenomen van de navi . Echter kon ik deze keer na reset batterij niet meer met de afstandsbediening openen/sluiten . Volgende dag naar het werk . 's middags , alles werkt terug (afstandsbediening).
De zekering is er nu 2 dagen uit van de navi en alles blijft normaal werken op de radio /navi en achteruitrijcamera na want de zekering is er uit .
Heeft iemand een idee ? Navi of toch sleutelcontact ?

Ten einde raad :o/

Grtzzz
Eric De Rocker

ericdero

Geplaatst door ericdero (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Navara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.