Nissan Qashqai: problemen met richting aanwijzer en cruise control

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500

Goede avond,

Na een grote onderhouds beurt van mijn Qashqai bij de merken dealer treden momenteel de volgende electrische problemen op. Wanneer ik naar links richting aangeef en het rempedaal in trap verdubbelt de snelheid van het knipperen van de richtingaanwijzer, en de cruise control valt 8 van de 10 keer uit na +/- 5 seconden nadat ik hem heb ingeschakeld zonder aanwijsbare reden. Ik krijg hem allen weer inbedrijf nadat het contact van de auto uit en daarna weer ingeschakeld wordt.
Herkent iemand dit probleem?

Sjaak.

BraSja

Geplaatst door BraSja (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit wordt voor 99% veroorzaakt door een slechte massa in het achterlicht. Zoals je al aangeeft links. De stekker maakt dan niet goed contact op de pootjes van de fitting.

Ik haal dan het stekkertje uit elkaar en knijp de openingen van de contacten wat naar elkaar toe zodat ze strakker om het pootje in de fitting knellen.

BraSja (0), 12 jaar geleden

Ton,

Bedankt voor de info, ik ga dit proberen. Je hoort er van of het gelukt is.
Kan dit trouwens ook de oorzaak zijn dat de cruise control uitschakeld als ik op de snelweg rijd en naar links richting aan geef om een auto te passeren??

Sjaak.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat klopt als een bus. Als je raw massa gaat zoken via de draad van het remlicht dan komt er spanning te staan op de relichtaansluiting van motorcomputer.

Dat gebeurt er normaal ook als je het rempedal intrapt.

De computer zal daarop reageren en de criuise-controle uitschakelen.

BraSja (0), 12 jaar geleden

Ton,

Je had helemaal gelijk, het probleem is opgelost. Het zal toevallig zijn dat dit juist na een grote beurt optreedt omdat er niet aan het achterlicht is gewerkt. Bedankt voor de hulp, ik ga maandag de afspraak met de garage afbellen. Scheelt mij een hoop tijd en waarschijnlijk ook nog een rekening.

Sjaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.