Nissan Qashqai: stuur verwijderen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Omdat mijn stuur opnieuw bekleed moet worden moet dit eruit, weet iemand hoe ik het middenstuk kan verwijderen en verder?
bedankt alvast frans

franstops

Geplaatst door franstops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je links en rechts van het stuur kijkt zie je daar 2 gaatjes zitten. Daar met je een stomp gereedschap insteken. Bijvoorbeeld een doorslag. Dan kan je de haken waar de airbag mee vast zit losdrukken. vervolgens maak je het borgje van het gele stekkertje los en het gele stekkertje haal je uit de airbag. Die leg je aan de kant. De moer kan je met een flinke ratel, verlengstuk en dop losdraaien. Dan even je bovenbenen schrap zetten tegen de onderkant van het stuurwiel. En met een beheerste ruk aan de bovenkant komt het stuurwiel er zo vanaf. Zet het stuur wel in de rechtuit stand.

Onder het stuurwiel zie je vervolgens een spiraalkabel. Blijf daar nou vanaf, als je hem verdraait en niet goed in het midden zet dan trek je inwendig het lint kapot.

Als je tijdens het demonteren goed kijkt hoe het zit met die kabel dan is het monteren een makkie. Past maar op 1 manier met een paspen.

Ohja, voordat je begint haal je de accupool los en wacht je een half uur.
En zeker niet met een hamer op de stuuras slaan.

franstops (0), 11 jaar geleden

beste ton bedank voor de snelle reaktie maar zit er ook nog een stekker van de bediening op het stuur?

franstops (0), 11 jaar geleden

Dankzij Ton fluitje van een cent stuur eruit zonder schade bedankt.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat de steekers die je tegenkomt voor zich wijzen dat hoef ik al niet meer te zeggen. Je zat toch niet op hete kolen????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.