Nissan Micra: Raadsel weigeren rechter groot licht

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Met mijn Micra K10 is iets vreemds aan de hand: het rechtergrootlicht doet het niet, terwijl als de lamp uit het stekkertje is genomen er wel 12V over het debetreffende draadje staat (en het groot licht is ingeschakeld). Het vreemde is dat dimlicht het wel gewoon doet, maar als je overschakelt naar groot licht, er helemaal geen licht meer uit de rechterkoplamp komt. Bij de linkerkoplamp doet dim-en grootlicht het wel goed.

Ik heb al gecontroleerd:
- zekeringen, allemaal OK
- of de lamp stuk is, maar ook met het linker lampje wil het niet lukken
- of de lamp in het stekkertje slecht contact maakt,maar ik heb het het ook geprobeerd met twee draadjes vanuit het stekkertje naar de gloeilamp, maar zonder resultaat.

Zolang de lamp niet in het stekkertje zit, staat er 12V over de desbetreffende polen in het stekkertje, maar zodra je de lamp (dus ook een 100% goede) in de stroomkring opneemt is de spanning weg.

Wie kan hierbij helpen?

Alvast bedankt,

Sander Kuipers

hondacd50

Geplaatst door hondacd50 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

16 (0), 18 jaar geleden

overgangsweerstand in bekabeling of stekker (draaden volgen en kijken waar je met lamp er in dan terug 12v hebt en waar niet daartussen zit de fout)

hondacd50 (0), 18 jaar geleden

Met overgangsweerstand bedoel je een extra weerstand ten gevolge van een slechte geleiding in het stekkertje of een kortsluiting in de draad? En die overgangsweerstand zou zo groot kunnen zijn dat er geen geen spanning meer over blijft voor over de lamp (serieschakeling waarbij I=constant en V=I*R en V over de weerstanden wordt verdeeld)? Heb ik het zo goed begrepen?

Maar als er kortsluiting in de draad zou zitten, moet de zekering er wel toch uitvliegen?

Ik ga de desbetreffende draad maar eens even nalopen, heb namelijk al met contactspray het stekkertje behandeld.

Sander

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je ook massa gemeten

stranger (0) PRO, 18 jaar geleden

is niet geoon je scakelaar kapot.komt meer voor.zekeingen goed in de houders links onder het dashbord.slechte contacten.

hondacd50 (0), 18 jaar geleden

Als de schakelaar kapot is, dan moet het linker groot licht het toch ook niet doen?
Ik zal de zekeringen iig even checken op slechte contacten

hondacd50 (0), 18 jaar geleden

Even een update:

ik ben er zeker van dat de schakelaar kapot is. Als je de schakelaar 'omzeilt' door de een verbinding te maken van de draad vanaf de eerste zekering met de draad die naar het rechtergrootlicht gaat, doet hij het wel!

Gelukkig is de schakelaar makkelijk te vervangen, dan kan ik a.s. maandag ter plekke ook makkelijk een sloop exemplaar checken.
Weet iemand wat een dergelijke schakelaar nieuw bij Nissan kost? Wellicht is dat verstandiger dan een sloopexemplaar die al heel wat heeft meegemaakt.

Sander

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Hondacd50;

Heb je de zekering naast de accu gecontroleerd(links en rechts zijn apart gezekerd!!), deze geven vaak problemen ;in de vorm van wegsmelten rond de zekering

suc6 Jeroen

hondacd50 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost!

Bij de eerste sloop stonden een micra zonder ruiten e.d. en die schakelaar deed het ook niet. Bij een andere sloop weliswaar een ouder type, maar een goede schakelaar. En nu werkt alles weer zoals het moet!

Bedankt voor de reacties,

Sander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.