Nissan Micra: Raar geluid bij het optrekken

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

als ik weg rij met mijn micra, dan hoor je een raar geluid bij de achterzijde van de auto. het is net of de veering losschiet of op zijn plaats gaat zitten. Ook als je een rustig de bocht om gaat hoor je dit geluid. volgen mijn dealer is het de uitlaat die ergens tegen aan komt. ik heb de uitlaat van voor tot achter bekeken maar hij komt nergens tegen aan. ook niet als je de auto op- en neer beweegt. het is dus alleen als je weg rijdt. Als je een stuk gereden hebt is het geuid minder. wat kan dit zijn???? en is het gevaarlijk???


groeten sander

maxjipjan

Geplaatst door maxjipjan (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hoes (0), 17 jaar geleden

zit er een trekhaak op de micra?
of is de uitlaat pas geleden vervangen?

vrgr hoessein

maxjipjan (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi


ja? de micra heeft een trekhaak,
en de uitlaat is niet vervangen.

heb nu het geluid aan de buitenkant gehoord. bij het weg rijden stond ik op de stoep. kan er nog steeds niet achter komen wat het is .....


groeten sander

Pjotr9136 (0), 17 jaar geleden

Om te kijken of je uitlaat ergens tegenaan komt kun je deze proberen wat heen en weer te bewegen, tijdens het rijden gebeurd dit ook, misschien hoor of zie je dan of hij ergens tegenaan komt. Overigens kan er natuurlijk van alles aan de auto meetrillen. Probeer ook eens om iemand in de stilstaande auto langzaam het toerental te laten verhogen, mogelijk kun je dan aan de buitenkant bepalen waar het geluid vandaan komt.

hoes (0), 17 jaar geleden

Hoi Sander

wat er denk ik gebeurd is het volgende bij het wegrijden kanteld de motor iets in zijn ophanging wat normaal is waardoor de uitlaat ook in beweging komt deze komt op zijn beurt tegen de trekhaak aan (achterste demper)
Controleer de rubbers waar de uitlaat in hangt eens mischien is er een stuk.Mocht dit niet het geval zijn dan kan je de rubbers wat stugger maken door in het midden van het rubber twee m12 moeren met een tai-rip te bevestigen.

vrgr: Hoessein

maxjipjan (0) PRO, 17 jaar geleden

oke bedankt, ga morgen gelijk ff kijken ....

erg bedankt sander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.