Nissan Sunny: Radiator lekt

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 Slx

Met mijn vorige groot onderhoud heb ik een nieuwe radiator laten steken, maar de volgende dag zag ik meteen weeral een plasje koelvloeistof onder de auto liggen. Ik dus terug naar de garage, bleek dus dat die mannen het kraantje onderaan mijn radiator niet goed hadden dicht gedraaid, waardoor er koelvloeistof uitlekte. Nu 2000 km verder ongeveer, nooit meer een plasje onder de wagen zien liggen, kom ik 'smorgens buiten, ligt er toch weer een klein plasje koelvloeistof onder. Ik open de motorkap en bestudeer de radiator, de slangen en het kraantje, maar die zijn allemaal kurkdroog. Ik leg mij op mijn buik voor de wagen, en ik zie zo'n klein afvoerbuisje uit de radiator hangen, zoals bij een brommertje, als die zou verzuipen om de overtollige naft af te voeren. Dat afvoerbuisje is een beetje nat, en het plasje ligt vlak daar onder. Nu is mijn vraag, kan dit kwaad, of is het doodnormaal dat er heel af en toe uit dit buisje wat vloeistof komt ??? Graag antwoord

Jonezie

Geplaatst door Jonezie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

kevin moet je wel eens koelvloeistof bij vullen?
het kan zijn dat als je de auto warm weg zet dat er soms een beetje via de dop uitkomt maar dat is maar heel weinig.
het kan ook zijn dat de druk in je koelsysteem door een lekke koppakking tehoog is en daardoor er koelvloeistof uit gooit.
maar zo lang je geen andere problemen hebt zou ik er niks aan doen dan het nivo in de gaten houden.

groetjes jan.

Jonezie (0), 16 jaar geleden

Ik ben even naar de garage geweest daarnet, en ze zeiden dat het kon komen door een ringetje bij het kraantje van de radiator dat niet goed zat of kapot was, of door teveel druk op mijn koelsysteem, waarschijnlijk dan door een lekke koppakking.
Maar ik heb nog heldere koelvloeistof, geen drap op mijn olievuldop, in het oliereservoir of op de peilstok. Ook geen geborrel in het expansievat van de koelvloeistof. Geen witte rook uit de uitlaat. Alle bougies hebben dezelfde kleur. En ik kan de buizen van en naar de radiator toch nog goed indrukken.

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nou kevin dan lijkt het me verstandig om de boel gewoon in de gaten te houden.


groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.