Nissan Qashqai 2016: Ratelend geluid motor QQ 1.2 bwjr 2016 km 96000

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

Beste allemaal, pas kort geleden lid geworden van dit forum. Ben een enthousiast rijder van een toffe wagen, de Nissan Qashqai van 2016. Pas vorig jaar een eerst echt grote reparatie ondergaan (Airco Condensor), maar anders dan dat gewoon wijze wagen die ik rest van m'n leven wil blijven rijden.

Vraag
Sinds enige weken hoor ik een ratelend geluid vooral bij het optrekken van de auto. Zelfs in stand neutraal geeft de auto, in lichte mate, dit ratelende geluid. Indien ik rijd in een versnellingsstand (bijv 2 met km snelheid 40) én niet volledig gas indruk, schud de auto enigszins.

Het betreft een Qashqai 1.2 Tekna bwjr mei 2016, km ca 96.000

Wellicht een idee wat dit ratelende geluid kan zijn?
Alvast erg bedankt.
Vincent

Vicente Martinez

Geplaatst door Vicente Martinez , lid sinds 2 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Als de auto stationair draait in zijn vrij hoor je het dan ook ?
Is het weg als je de koppeling in trapt ?

check

Beste antwoord, geplaatst door Vicente Martinez, 2 maanden geleden

ik kreeg van iemand anders de suggestie om het oliepeil te controleren. Gedaan, was inderdaad te laag, liter erbij gedaan en ratelend geluid is weg. Ook na een langer stuk gereden te hebben, geen ratelend geluid meer... Fingers crossed komend weekend!

Stationair draaien gaf de auto ook dat geluid, als er een volgende keer komt zal ik kijken wat er gebeurt indien de koppeling wordt ingetrapt. Bedankt iig voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.