Nissan Terrano Iii: remschijven vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7

Hallootjes,wil bij de Terrano van buuv de remschijven vervangen.De naaf moet worden gedemonteerd en kom ik dan ook lagers tegen die geperst moeten worden?Iemand dit al eerder gedaan?Heb geen handboek.
Groet Robert

kawarobot

Geplaatst door kawarobot , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

Punt PRO, 12 jaar geleden

Robert alles valt b.w.v.s als los zand uit elkaar! Let wel op hoe de voorwiel-blokkering in elkaar steekt en hoe vast/los de moer van het lager zit. Bij montage liever de moer losser dan geen speling. Maak de rand van de naaf blinkend schoon en vet de naaf licht in GEEN KOPERVET . Succes

kawarobot, 12 jaar geleden

Thanx Punt,nu dus achter de pjoeter om de schijven te bestellen.Blokken waren er al.Gebruik voor de geleide-pennen en de glijvlakken van de blokken wel kopervet maar in de naaf gaat kogellagervet.Iemand een idee wat voor temperatuur dit vet bereikt?
Groet Robert

Punt PRO, 12 jaar geleden

De temperatuur die berijkt wordt hangt af van de hoeveelheid rembewegingen maar ik heb gestold vet gezien in de holte van de naaf. d.i +- 175 gr Kijk maar op de tube wat de smelttemperatuur is. Daarom geen universeelvet . Je komt ook wel cardanas olie tegen bij 4* 4 in de voorwiel naaf. Groetjes.

kawarobot, 12 jaar geleden

Ik heb verschillende kokers met lagervet liggen in bijna elk temperatuurbereik.En als de auto kant voor kant wat hoger op een assteun komt blijft de cardanolie toch wel binnen?En nu op de pakjesman wachten.Jullie horen de afloop nog!
Groet Robert

Punt PRO, 12 jaar geleden

Hoe is het met de terrano rijdt buuv alweer of wacht ze het voorjaar af? Groetjes.

kawarobot, 12 jaar geleden

Hoi Punt,was naar de Motorbeurs en morgen ook weer druk.Laat zeker wat van me horen hoe het gegaan is.
Dat is onder andere de reden dat ik dit forum raadpleeg;geen slap geleuter maar de feedback en terzakedoende antwoorden.

Groet Robert

Punt PRO, 12 jaar geleden

Oke ik wacht af. Ik hoorde dat het zeer druk was in Utrecht! Volgend jaar maar weer eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.