Nissan Patrol: schakelprobleem

Bouwjaar: 2005

nissan patrol gr 2.8 tdi bj1999
het volgende is aan de hand ik heb geen 1ste versnelling
schakelt wel in de 1 maar loopt over de tandwielen (knarst)
er is wel ooit een koppelingsset ingebouwd (het probleem deed
zich niet direct daarna voor)maar kan het hier iets mee te maken hebben, of kun je de bak ook van de buitenzijde afstellen?
wie weet raad.

boom

Geplaatst door boom (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, de bak moet er onder uit.je hebt pech.voor demontage eerst even naar de aftapplug van de de v-bak kijken of er ijzer aan zit.(niet de aftapplug van de tussenbak). dit is een bekend probleem,de tanden van de eerste versn.tandwiel schuifmof op het tandwiel iggen eraf.komt dus meer voor en kan er aan liggen dat het twee massa vliegwiel kapot is.de bak moet er weer onderuit en je kunt dan het beste het eerste de tussenbak er van onder los nemen en dan pas de versn.bak los nemen.dan is het niet zo zwaar,de tussenbak is gekit en als je alle bouten los hebt kun je hem er zo afschuiven,dit geheel zit nog wel vast met de kit,dus even los tikken en met twee man doen ivm gewicht van de tussenbak deze is zwaarder dan de versn.bak.
voor de rep. van de bak heb je lange poelie trekkers nodig, dit is een behoorlijk karwei.

kijk maar.

JEROEN5326 (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt, is een bekend probleem ; is "gewoon " een modificatieset tandwielen te leveren
let op je rug !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.