Nissan X-Trail: Slecht starten en tijdens terugschakelen afslaan.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo, sinds een paar weken heeft mijn x-trial wat problemen.
1. slecht starten niet altijd maar op gezette tijdens zoals. Na 2 dagen stil staan meteen goed starten ik rij een paar kilometer parkeer hem en als ik terug komt start hij heel slecht.
2. Rijden op de snelweg ineens happeren (alsof hij even moet ademhalen :-)) laatst 2x achterelkaar. De auto gaf een storing aan (geel lampje met een motor erin) motorstoring. Naar de garage geweest ze hebben alleen gevonden dat een sensorstekkertje geen goed contact maakte. Het moest nu goed zijn.... niet dus, 2 dagen later gaf hij weer storing aan (dezelfde lampje).
3. Hij slaat als je terugschakeld in de bochten weleens helemaal af.
4. Hij piept behoorlijk we kunnen niet zien waar dat vandaan komt.
5. Op de snelweg ratteld hij.

Volgende week gaat hij de hele dag naar de garage om de boel uit te lezen. Maar ik wil eens weten wat jullie gedachten hierover zijn.

yarrah

Geplaatst door yarrah (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Nou nou heel verhaal.

Mogenlijk een defecte krukassensor of nokkenassensor. Of zelfs nog erger een opgerekte ketting. Zou graag de storingscode geven die gezet is als het lampje brand. Wat het piepen betreft, misschien de v-snaar die door de zelfsteller niet meer goed strak gehouden word. En het rammelen, zit er wel voldoende olie in??

Zomaar wat vragen die bij me opkomen.

We horen graag wat er verteld wordt.

Ton

yarrah (0), 13 jaar geleden

Garage heeft de boel onderzocht. En inderdaad de krukassensor heeft het begeven. Volgende week krijg ik een nieuwe sensor.
De auto heeft ook 2 liter olie verbruikt, zou dat door de sensor komen? Omdat de verbranding niet goed is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.