Nissan X-Trail: lakproblemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Bij mijn nissan x-trail van de 10e maand 2007 type T31 heb ikeen lak probleem op twee plekken en daardoor een probleem met de importeur.
Ik heb de auto toen deze 13 maanden oud was rechtstreeks van de importeur gekocht en niet dus via een dealer.
De auto was tot ik hem kocht bij nissan nederlnd zelf in gebruik geweest.
Er zit volens de fabriek 3 jaar lakgarantie op de auto. Als je tenminste de jaarlijkse inspecte hebt laten doen en de coupons in het onderhoudsboekje afgestempeld zijn.
Echter in mijn geval had Nissan zelf verzuimd de coupon af te tekenen en ik vermoed zelfs dat ze de carrosserie controle zelf niet hebben uitgevoerd. Nu ontdekte ik de roest toen ik de auto ongeveer een jaar in mijn bezit had, dus tijdig voor de 2e inspectie, zou je denken.

Maar niet dus volgens de chef van de klantenrelatie van Nissan. De zaak sleept na mijn lacht bij Nissan al langer dan een half jaar.
Deze zegt je mag aan de achterklep alleen een spot reparatie uit laten voeren en het dak die roest is inwerking van buiten, dus de lak garantie is niet van toepassing

Bij de dealer waar in 2 maal voor onderhoud geweest ben, hefet geen zin om voor de kosten op te draaien, omdat de importeur minder vergoed dan de reparatie kost.
hij heeft de achterklep en het dak bekeken en nadat hij kwam je hebt de auto niet bij mij gekocht en ik heb geen zin om er bij te leggen vertelde hij, die plekjes op het dak, dat is steenslag. Nu is deze dealer natuurlijk niet objectief, dat kun je wel begrijpen.
Nissan neemt het advies van de dealer natuurlijk over en verschuild zich hierachter.

Ik ben vervolgens bij twee autoschadebedrijevn geweest en die hebben hun visie gegeven, echter ze geven dat niet op papier omdat ze ook voor Nissan Nederland en nissan dealer werken. Ik berijp dat wel, maar het is niet fijn, want ik kom zo niet verder.
Het eerste probleem betreft de achterklep, waar de kentekenverlichting(kap) het plaatwerk raakt is een roestplek ontstaan.
Volgens de plaatwerkerijen een vaker voorkomend probleem, vooral bij de Pathfinder. Een spot kan niet daar is te lang mee gewacht en de achterklep is daar nieet geschikt voor en heeft overigens zijn klein oppervlak dat een spot weinig zin heeft helemaal spuiten is de optie en dat is niet veel extra werk. Daarnaast zal de spot reparatie na een tijdje een doffe vlekken resulteren.
Ze stellen het dak steenslag komt bijna nooit voor en door het lange wachten (de roestplekjes zijn net spinnetjes, die onder de lak zitten) springt uiteindelijkhet roestplekje open.
Daarom zeggen de importeur en de dealer het is open dus roestinwerking van buiten.
Volgens de de schade herstel is dat ook de reden waarom de importeur tijd rekt, om zo onder de verantwoording uit te komen.

Daarnaast hefet de de chef van de klantenrelatief telfonisch meerdere kerem onwaarheden gesporoen en zelf in een brief geschreven. Dit laatse kan ik weerleggen.

Al met al heb ik geen hoge dunk van Nissan en in tegenstelling tot hun stoere reclames met verfbommen, vallen ze dus behoorlijk door de mand.
Ik heb een rechtsbijstand verzekering en die willen de zaak in behandeling nemen.
Nissan weet dit en blijft bij hun weigering.

Sterker nog, je komt telfonisch niet voorbij de klachtafhandelaar. er wordt geweigerd om iemand van de directie of het management aan de telefoon te laten komen.
ook niet bepaald een reclame voor Nissan.


Mijn vraag is zijn er meer x-trail of andere Nissan eigenaren die dit probleem ook hebben gehad en hoe is dat opgelost.

Is er iemand die een manier weet om dit zonder juridisch gedoe op te lossen of daar ervaring mee heeft!


Vr gr Rob

ROB-BA

Geplaatst door ROB-BA (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Mensen die Rob van informatie willen voorzien kunnen dit rechtsstreeks > PM aan Rob verzenden.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.