Nissan Qashqai: Startproblemen met mijn Qashqai 1,6

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 2wd

Beste Lezer.
Heb mijn Nissan vanaf Mei dit jaar aangekocht,en gelijk mee naar Frankrijk geweest,heeft het in volle tevredenheid prima gedaan.
Bij terugkomst heb ik per vergissing mijn cd speler aan laten staan en tevens mijn contactsleutel in het contact gelaten.( de hele nacht),was dus s`morgens zeer verrast met deze situatie. Bij controle bleek de Accu volledig plat,met hulp van vriendelijke buurman met startkabels de motor weer opgestart(achteraf bleek ik dit verkeerd te hebben gedaan (+ en - kabel van startauto op mijn accu aangesloten .Heb daarna toch een 45km gereden,waarna de volgende dag ik de auto niet kon starten het groene acculampje bleek toch te branden.Nogmals opnieuw met zelfde volgorde als voorheen met startkabels de wagen gestart.Weer 50 km gereden en bleek bij het opnieuw starten het niet meteen te lukken.Heb het Nissan instructieboekje nagelezen en nu pas is mij duidelijk geworden dat ik de min kabel van de startkabels niet op de min pool van de accu aan had mogen sluiten maar op de massa van de carrosserie.Inmiddels staat mijn wagen dus zonder dat hij gestart kan worden,ondanks dat het groene acculampje brand.
Wie kan mij helpen,of heeft goede raad wat mij te doen staat,zou ik met een accu druppelaar mijn accu mogen opladen?

M Vr Gr
Harrie.

harlou

Geplaatst door harlou (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Heb je al gemeten wat de accuspanning nu is ?
Ze schrijven het voor , hoe aan te sluiten , maar 9 van de 10 doen het zo , zonder gevolgen , ik vermoed dat er door de lege accu wat anders aan de hand is.
Controleer de zekeringen eens .
Accu opladen kan zowiezo geen kwaad , zeker als de gemeten spanning te laag is.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Harrie,

Je bedoelt het groene I-key lampje?? Een groen accu lampje heb ik nog niet gezien. Je mail heb ik beantwoord.

kombikart (0), 8 jaar geleden

Ik denk dat de accu overleden is. Een wat oudere accu diep ontladen ( wat hier gebeurt is) , is vaak de genadeklap voor hem.
Meet ook de accu eens door, en evt laadstroom als hij loopt.

Gr Fred

harlou (0), 8 jaar geleden

Beste Fred,
Weet niet of dit bericht wel goed aankomt maar weet niet hoe het anders moet.

Wat betreft de accu is het probleem nu opgelost doordat ik gekozen heb om een nieuwe te plaatsen,de kosten bedroegen € 99 en voor de oude kreeg ik no een tientje.Heb hem zelf geplaatst en gemonteerd ,daarna mijn linker autoruit electrisch geopend en daarna weer gesloten waarbij de knop om de ruit te bedienen 5 sec is vast gehouden om en complete reset uit te laten voeren,dit is naar volle tevredenheid prima geslaagd ,alles werkt weer als vanouds dus missie geslaagd zal ik maar zeggen ,ieder die mij met het [probleem van de accu hierin heeft gesteund hartelijk dank.

Gr Harrie.

kombikart (0), 8 jaar geleden

Hallo Harrie.

Fijn dat alles weer ok is.
Voor 99 euro kun je er weer een paar jaar tegen.

Gr Fred

harlou (0), 8 jaar geleden

Nauwelijks ben ik van mijn startproblemen verlost en dient er zich een ander probleem aan . n.l een lekkage aan de kofferdeksel.
Wanneer het zich voordoet is uiteraard bij regenval, en wordt geconstateerd nadat de regenbui over is en ik het kofferdeksel opendoe ,en als ik deze deksel helemaal in uiterste stand naar boven hef, komt er water gelopen uit de naad in het midden van de kofferdeksel bekleding. Bij deze bekleding van het kofferdeksel is halverwege aan beide zijden een soort naad ,waar dus een scheiding is van de boven en onderkant bekleding, het is uit deze naad dat er water uitloopt als het deksel omhoog gezet wordt. Lijkt mij niet normaal, en vraag mij af waar het water blijft als ik gedurende dagen bij regenachtig weer de kofferdeksel niet open! Is dit misschien een typisch Qashqai euvel ,en of hebben andere Qashqai bezitters misschien dezelfde ervaringen? Wie kan mij helpen?

kombikart (0), 8 jaar geleden

Gok dat het via derde remlicht binnenkomt, of via de sproeier van de achterruit. Weet zo niet hoe dat zit bij een Quashqai, maar daar zit vaak een afdichtrubber tussen. Kan ook nog via de doorvoerrubber van de draden.
Mischien dat Ton hier als nissan expert meer over kan zeggen.

Gr Fred

JEROEN5326 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou het 3" remlicht goed bekijken, waarschijnlijk de pakkingrand vergaan... Alleen is het een hels karwei om het 3'remlicht eruit te halen ;(

Zou maar alvast een nieuw 3' remlicht bestellen

Gr. Jeroen

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Met een AH klanten kaart gaat het heel goed.

harlou (0), 8 jaar geleden

Beste Jeroen ,Fred en Ton,

Bedankt voor jullie antwoorden ,ga in ieder geval het derde remlicht eens nader bekijken ,heeft iemand van jullie trouwens ervaring met het loshalen van de achterklep bekleding 9kan ik misschien beter bekijken waar de lekage vandaan komt!!

Gr Harrie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.