Nissan Primera: Stationair hoog wisselend toerental

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Ik heb een Nissan Primera uit 1993, automaat.
Motorisch 100% en automaat ook 100%. Start altijd, alleen als de motor warm wordt en ik zet hem terug in de "P" of "N" stand, dan loopt het toerental op naar 1500 t/m 2500 toeren. Als ik de motor afzet en opnieuw start wisseld het toerental van laag naar 1500 en hoger. Ik rijdt en nu zo'n half jaar mee rond, want hij doet het verder prima, maar het begint nu te storen.

Mijn monteur heeft ooit gezegd, dat het een lekke of kapotte koppakking kon zijn, maar dat geloof ik niet, want hij heeft niet de juiste symptomen.

Bougies en kabels zijn vervangen ook de luchtfilter.

Ik dacht dat het de luchtfilter zou kunnen zijn, maar na het lezen van een aantal berichten begin ik te twijfelen. Ik heb zelf helemaal geen verstand van auto's, dus wie kan mij helpen. Ik had iets gelezen over vaccuumslangen.
Weet iemand waar ik deze kan vinden?

Ronny78

Geplaatst door Ronny78 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het goed is heb je al een injectie motor in je auto,dan zou ik beginnen met het gasklephuis schoon te maken en daarna e.v.t.de acc-klep en het basis stationair afstellen.Kijk ook naar vacuum lekkage en als je er geen verstand van hebt ,laat dit dan doen.succes

Ronny78 (0), 17 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor je antwoord. Ik moest dit weten, omdat ik de auto wilde verkopen, maar deze is vanmiddag verkocht. De kopers hebben er niet naar gevraagd, want de auto werd naar Afrika ge-exporteerd.

In ieder geval bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.