Nissan Micra: stotterende en afslaande nissan micra

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo mensen, ik heb een nissan micra 1.3 uit 1993. Ongeveer 2 maanden geleden was ik onderweg naar mijn ouders en reed ergens een woonwijk in. Ik reed zo ongeveer 30km en plots sloeg mijn auto af. Alle lampjes begonnen te branden en vervolgens stond ik stil. Gelijk daarna heb ik de contactsleutel omgedraaid en hij liep weer net als voorheen. Maar nadat ik weer bij mijn ouders weg ging, kreeg ik het zelfde probleem alleen toen op het moment dat ik bij een stoplicht wou optrekken. Ik vond dit erg gevaarlijk en ben daarom gelijk naar de garage gegaan. Maar natuurlijk deed het probleem zich daar niet voor.

Het enige wat de monteur van de garage waar ik hem heen had gebracht, mij wist te vertellen was dat het misschien aan de computer kon liggen. Dus ben ik naar de sloop gegaan en heb ik een andere computer opgehaald en er in gezet. Maar nee hoor, het was niet de oplossing. Dus ik weer naar de garage toe en die adviseerde mij om er mee langs een nissan dealer heen te gaan. Bij de nissan dealer konden ze het probleem ook niet vinden, daar hadden ze er nieuwe bougie's ingezet, andere luchtfilter en ook wat benzinetank reiniger er in gegooit. Hij zij als dit het probleem niet zou zijn, dan zou het probleem waarschijnlijk bij de ontsteking liggen. En uiteraard na een paar kilometer bij die garage vandaan, begon het probleem weer. Dus ben ik weer naar de sloop gegaan om een andere onsteking te halen en heb die er onder laten zetten, maar het probleem is nog steeds niet opgelost.

Ondertussen bleef ik gewoon door rijden met mijn auto omdat hij gewoon af en toe afsloeg, maar dit gebeurde steeds vaker en sinds afgelopen maand begint hij zo nu en dan ook te bokkerren en stotteren. Het is alsof hij op dat moment te weinig benzine krijgt. Maar na onbepaalde tijd kan ik gewoon weer verder rijden en is het alsof er niks aan de hand is. Afgelopen week lijkt het uitvallen van mijn auto compleet vervangen te zijn met het bokkeren en stortteren. De auto garage zegt niet echt goed te weten wat het probleem is, omdat er hiervoor meerdere oorzaken kunnen zijn. Toch vanwege het stotteren blijft hij de onsteking als probleem benoemen, maar zelf vind ik dit een beetje toevallig, dat een andere onsteking dan wel van de sloop precies het zelfde probleem zou hebben.

Inmiddels heb ik dus van alles laten doen aan mijn auto, maar nog steeds geen oplossing gevonden voor het probleem. Ik durf mijn auto bijna niet meer naar een garage toe te brengen, omdat ik telkens een berg geld moet betalen en het probleem gewoon blijft bestaan.

Heeft er hier iemand tips, advies over wat het probleem zou kunnen zijn of hoe ik het eventueel zou kunnen oplossen?

Alvast hartelijk dank,

Arjan Poortman.

appie123

Geplaatst door appie123 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

ik denk dat dit al de nieuwe micra is
en niet de eerste model
anders had je kunnen kijken naar de verdelerkap en rotor (dit was bij mijn vriend wel de oplossing )

heb je de opvolger dan zit er volgens mij geen verdelerkap meer in

iets wat je kunt doen is wat remreiniger in de inlaat spuiten
als hij dan beter loopt dan zou ik het probleem eerder bij de brandstofsysteem zoeken
verandert er niks (en je hebt idee dat hij op 3 cilinders nu loopt) dan kun je bouge kabel voor bougie kabel losnemen en weer terug zetten (PAS OP!! komt een grote vonk )
nu kun je tenminste zeggen welke cilinder het heeft en als het de onstekking of de brandstofsysteem is

kombikart (0), 15 jaar geleden

Luchtmassameter.
Gaan nog al eens kapot bij dit type K11.

Ff zoeken hier en er komt wel iets uit.

Gr Fred

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het benzinefilter al vervangen?

Hans

kleijn (0), 15 jaar geleden

je hebt er geen diefstalbeveiliging op die sluiting zou kunnen maken

JEROEN5326 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gozer,.... je luchtmassameter is naar de knoppen !!
Dat die nissandealer daar niet mee op de proppen is gekomen.... we staan ze bij bosjes te vervangen.
Bestel er 'gewoon' een bij AC Tronics, en je gaat weer blji sturen in je micraatje.

SUC6 Jeroen

kombikart (0), 15 jaar geleden

Zei ik in een eerdere reactie ook al.

Die gaan nog al eens kapot. Vervangen en hij loopt weer als een zonnetje.
Snap idd niet waarom de dealer daar niet mee is gekomen.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.