Nissan Micra: Micra 1987 start niet??

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1liter

Hoi iedereen, en alvast bedankt voor het lezen.

Mijn Micra start niet meer. Voorheen deed hij ook al moeilijk, vooral in de ochtend> duurde lang voordat hij aansloeg.
Nu start hij helemaal niet meer. Ik heb net nieuwe bougie kabels gekocht, nieuwe bougies en verdeelkap, het mag niet baten!!

In de tussentijd heeft wel mn waterpomp droog gestaan (spontaan) dit maakte een hard en tikkend geluid (ik neem aan dat het droog stond). Het lekte water uit de overloop bij mn waterpomp (daar zit een gaatje) als ik starte of de klep van mn radiateur opende??? waarom daar water uitkwam begrijp ik niet?? nadat ik mn watervloeistof weer bijgevuld had lijkt dit opgelost te zijn en maakt het geen tikkend geluid meer (bij het proberen te starten althans).

Als ik de motor nu met de nieuwe onderdelen probeer te starten ruik ik wel benzine, het motortje heeft maa 110000 gelopen en is altijd goed verzord.

kan dit brandstof toevoer zijn, lucht?? en hoe kan ik duit testen??

Alvast bedankt!!!

Micra.

Micra87

Geplaatst door Micra87 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat hij geen compressie meer heeft, oorzaak lekke waterpomp.

Micra87 (0), 15 jaar geleden

Ik kan de compressie meten, bedankt. Ik begijp alleen niet wat de waterpomp er mee te maken heeft, is toch een gesloten cicuit? het starten hield er helemaal mee op toen er inderdaad water uit de overloop kwam.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als er geen koelwater meer voorhanden is loopt je motor heet, met als gevolg dat de koppaking er tussen uit blaast.
Bovendien was het in dit geval geen gesloten systeem meer, je waterpomp is immers lek!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.