Nissan Micra: Geen vacuum? + vraagje electronische ontsteking

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine

Hoi,

2 vraagjes:

Er loopt een vacuumslang naar mijn verdelerhuis maar deze zuigt geen vacuum???

vraag 2: de micra is uit 88 en heeft een ontsteking met contactpunt. Zijn er ook micra k10's met electronische ontsteking gemaakt?

Groetjes Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Dit type verdelerhuis heeft inwendig een systeem met cetrifugaal-gewichten die bij hogere toerentallen het ontstekingtijdstip vervroegen evenals de vacuumdoos.
Bij een laag vacuum ( laag toerental en gasklep vol open ) zorgt deze doos voor verlating.
Het vacuum wordt gehaald uit de inlaatruimte onder de gasklep.
Als er geen vacuum merkbaar is , kan de slang lek of los zijn of er is sprake van verstopping in de slang of in de aansluiting op de carburateur.
De doos kan ook lek zijn waardoor deze verstelling niet meer werkt.

CTIS (0), 15 jaar geleden

Inmiddels heb ik het gegeven gevonden dat er micra's zijn gemaakt met elektronische ontsteking, kan ik deze van een sloopauto afhalen en op mijn auto zetten en afstellen?
Ik zal de vacuumslangen, doos en carburateur controleren.

Groetjes Sjoerd

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Jou tweede vraag kan ik niet beantwoorden.
Als niemand anders hier een antwoord op weet, zou ik het niet proberen,omdat je niet kunt overzien,wat je je op de hals haalt.
Ooit heb ik in mijn toenmalige Ford Capri 2300 een elektronische ontstekings-ombouwset gemonteerd waarbij de kontaktpunten gehandhaafd bleven voor de stuurstroom.
Ik heb er geen voordeel van ervaren,behalve dat de kontaktpunten niet meer inbranden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.