Nissan Micra 2003: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: CR12, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Reed de Micra achterwaarts de garage uit en hoorde een vreemd geluid. De auto buiten geparkeerd en ik zag op de garagevloer een stuk van de linker voorveer liggen. ( ca. een halve wikkeling). We moesten een boodschapje doen diocht bij dus besloten om toch maar even te gaan. Bij het rijden ging gedurende ca, 1 minuut het lampje van de ABS aan, en kort daarna weer uit..Bij de winkel de Micra geparkeerd en even wat boodshappen gedaan. Toen merkten bij het uitparkeren dat de stuurbekrachtiging het niet meer deed. Dus al zwaar stuurend naar huis ( ca. 5 min. rijden) Komt over een paar dagen aan.
Maar hoe kan de stuurbekrachtiging het nu niet meer doen ????.
Wie weet hoe dit kan, en wat er aan te doen is ????
Het is een Micra K12 uit 2003.

Gerwit

Geplaatst door Gerwit (0) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 2 maanden geleden

Draaid de boel gewoon niet zo zwaar door de gebroken veer , zit nu ergens klem tussen waarschijnlijk.
Wel heel simpel en gevaarlijk wat je aan het doen bent .

Gerwit (0), 2 maanden geleden

Die opmerking over een paar dagen komt hij aan slaat op de bestelling van de nieuwe veer. Er is maar kort met de auto gereden.
Het vreemde is dat de stuurbekkrachtiging het eerst gewoon goed deed, maar er plots mee ophield t.g.v. De gebroken linker voorveer. Ik snap het verband gewoon niet.

    Kaleido je had gelijk, het zwaar sturen kwam omdat de veer het draaipunt van de mc phersen poot voorbij was geschoten en tegen het plaatwerk liep.
    Goed bedacht door u. - Gerwit (0), 2 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (1425) PRO, 2 maanden geleden

Mooi opgelost dus

Gerwit (0), 2 maanden geleden

Yes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.