Nissan Qashqai 2011: Stuurkogel stang gaat er niet af

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Ik heb een nieuwe stuurkogel stang en moet de oude eraf halen. Maar daar zit geen enkele beweging in.
Ik neem aan zoals je op de foto kan zien, dat de moer los zit vd stang en dat ik de moer naar binnen moet draaien (rechtsom dus) zodat de stang los gedraaid kan worden naar links?
Het lijkt alsof de moer op de stang vast zit, maar dat lijkt me niet logisch. Iemand een tip hoe ik die stang er af krijg? Het gaat over de linkerkant vd wagen.
thx Eric

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je de kogel weer in het fusee zet en de moer er een slag of 2 a 3 opdraait dan hoef je die niet vast te houden. Je kan dan je kracht zetten op de spoorstang. De moer draai je rechtsom en de kogel linksom. Het kan best goed vast geoxideerd zitten. Busje wd40 doet wel eens wonderen. kloppen met een hamer, dus niet ovaal slaan, op de spoorstangkogel wil ook nog wel eens helpen. Lukt dat helemaal niet da moet je er met een brander op af om het warm te stoken.

OKP (0), 8 jaar geleden

Helaas niet gelukt, morgen eens proberen met de brander..

check

Beste antwoord, geplaatst door OKP (0), 7 jaar geleden

vergeten oplossing te melden. Hij is er dus af geraakt met een flinke tik van een zware hamer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.