Nissan Sunny: Sunny loopt niet op benzine, wel op gas

Bouwjaar: 1990

Geachte, forumleden

Ik heb een Nissan Sunny Coupé 1600 12 valve. Mijn probleem is dat de auto niet op benzine wil lopen. Toen ik de sunny kocht liep ie al op gas en toen ik de sunny kocht heb ik de gastank eruit gehaald, om op benzine te gaan rijden. (gastank moest eruit!) Als ik een klein beetje benzine in de carburateur gooi, loopt de sunny wel op benzine! Maar als ik alles aansluit op de tank/benzinepomp, wil die niet starten! Een nissan monteur heeft mij verteld dat ik waarschijnlijk een mono-point injectie heb en dat de injectie vast zit en daarom alleen op gas wil lopen. klopt dit? Kan het zijn dat er iets verkeerd is aangesloten omdat ie eerst op gas reed? Kan er op een sunny 1600 12 valve ook een carburateur opgezet worden? (zijn die ooit gebouwd voor dat type blok)?

Ewout2977

Geplaatst door Ewout2977 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ewout als je zoiet nog een bij de hand hebt zorg dan eerst dat hij op benzine goed loopt en sloop dan pas de gastank er uit want nu staat hij dus stil. Het lijkt er op dat de auto in zijn vorige leven nooit op benzine gelopen heeft. Dan moet vaak het hele benzine systeem weer schoon en gangbaar gemaakt worden. Als er al een carburateur voor deze motor was ligt die ook alheel lang stil waardoor alle kanaaltjes ook dicht zitten met alu.oxide

Ewout2977 (0), 18 jaar geleden

John, bedankt voor je reactie. Maar die gasttank moest eruit. Is een sunny voor de race/cross. En dan heb je niks aan een gastank.

VG392 (0), 18 jaar geleden

Ewout,
Heb je wel de benzineafsluiter er uit gehaald die er in is gezet toen de gasinstallatie er in kwam?
Deze werd aangestuurd door de gasinstallatie als de schakelaar op benzine staat.
Als de gsainstallatie er uit word gehaald gaat die dus niet meer open.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.