Nissan Primera: tankmeter niet constant

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn tankmeter fluctueert regelmatig van mijn primera.Geeft soms bij volle tank maar half vol aan en loopt dan langzaam op en neer.Soms geeft ie leeg aan en na een tijdje loopt ie langzaam op.
De afstand tot tanken op de boordcomputer loopt dan ook mee omhoog of omlaag.Ik heb al een keer de 2 knoppen (trip en tijd)tegelijkertijd ingedrukt om de tellers te resetten maar dat had geen effect.
Lijkt mij een vlotterprobleem(massa?)Is het makkelijk om de vlotter te verwijderen?
Wie heeft dit probleem ook meegemaakt en hoe opgelost?

chrysler

Geplaatst door chrysler (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik. En dat was een probleem in de tellerklok.

chrysler (0), 14 jaar geleden

Heb je toen de tankmeter alleen kunnen vervangen of zit die geintegreerd met de andere klokken?Maw:moet ik mijn hele dashboard vervangen?(km stand blijft gelijk??)

En kan het toch aan de vlotter liggen met deze problemen?Het lijkt mij een electrisch mankement met ergens slechte massa.Ik heb de stekkers van de vlotter al eens schoongemaakt en een paar keer in elkaar gestoken voor goed contact te maken.
Heb de vlotter niet uit de tank gehaald.Zit de bekabeling aan de vlotter gestekkerd of is die gesoldeerd/aangegoten?

Misschien hebben ervaren nissan monteurs dit probleem vaker voor zien komen bij primera´s en kunnen mij een tip geven.
Alvast bedankt voor jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.