Nissan Primera: temperatuur loopt hoog op bij stilstand

Bouwjaar: 1993

als ik stil sta loopt mijn temperatuur hoog op, als ik de verwarming hoog aanzet daald de temp. wel. is er iemand die mij kan vertellen waar het thermostaathuis zit want ik vermoet dat de voeler kapot is. ik heb mij laten vertellen dat die in het thermostaathuis zit. de van heb ik gecontrolleerd die werkt, maar slaat alleen niet aan.

Geplaatst door

royco (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als ik het goed heb er zo eentje laatst nog in de garage gehad zit die rechts van het blok suc6 met zoeken

Corsa2.08v 0

19 jaar

Je moet NIET de thermostaat in het motorblok vervangen!
Dat hoeft alleen als ie tijdens het rijden ook heet loopt.

Je zegt het zelf al - het gebeurt alleen als je stil staat, en de fan slaat niet aan. Kan bedrading zijn of het elektro thermostaat in de radiator.

Succes!

rfbroek 0

19 jaar

Thermostaat in de radiator kun je controleren door de stekker eraf te halen en door te verbinden. Slaat de fan dan wel aan dan zal de thermostaat in de radiator wel kaduuk zijn.
suc6

diesel of benzine? wagong of gewone wagen? is allemaal verschillend bij een wagon diesel zit de sensor voor de schroef op de radiator. bij een 4 of 5 deurs zit die sensor op de buis als je er voor staat rechts van het blok. die sensor op het thermostaathuis is voor de temperatuur meter

mario

16 0

19 jaar

het is een benzine, gewone wagen. waar zit in godsnaam het thermostaathuis. toevallig rechts onder het luchtfilter? De thermostaat IN de radiator?? waar vind ik die en hoe kan ik die dan vervangen. is het geen idee om de van continu stroom te geven, via het contact?

royco 0

19 jaar

Roy, ik bedoel het niet lullig - maar volgens mij kan je dit klusje beter uit handen geven aan iemand die er wat meer kijk op heeft. Je hoeft de motorthermostaat namelijk helemaal niet te vervangen, maar je blijft er maar op doorhameren...

Neem geen risico en laat het even door een techneut of handige kennis repareren! Dat gaat je waarschijnlijk een hoop frustratie en teleurstelling besparen!

Groeten Ronald.

rfbroek 0

19 jaar

ok

royco 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.