Nissan X-Trail: TMC defect?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dCi A/T

Hallo,

Het betreft een Nissan X-Trail 2.0dCi A/T LE IT-Pack T31 van 2008

Mijn vader zit met het volgende probleem,
Sinds kort zit hij zonder TMC.
Hierdoor ontvangt hij geen filemeldingen meer.
Op het moment dat je in de navigatie naar Instellingen gaat, en daarna naar verkeersinformatie, daarna naar verkeersinformatiedienst (TMC) staat de knop "automatisch" aan maar er gebeurt niks. Kijk je onder de knop overige verschijnt de melding: geen dienst verkeersinfo beschikbaar.

Bij de dealer zijn ze er al een maand mee bezig, en ze kunnen niet achterhalen waardoor deze niet functioneert. Ze hebben naar eigen zeggen ook al Nissan Nederland ingeschakeld. Maar helaas heeft dit tot op heden nog niets opgeleverd.

Is er hier toevallig iemand die weet wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt,

Thomas

Geplaatst door

SpeeDZoR (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Toevallig in het buitenland geweest???
Is de navigatieunit al vervangen ???

jerlars 0
badge

14 jaar

Wij zijn inderdaad in het buitenland geweest,
Kan dit voor problemen zorgen dan?
Er is aan de navigatie nog niets vervangen.

SpeeDZoR 0

14 jaar

Hoe verklaar je het "buitenland" verhaal dan???? Mijn directeur gaat regelmatig met zijn T31 navi naar buitenland maar die heb ik er nog nooit over gehoord!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ton

Nee dat begreep ik ook niet.
Wij zijn vaker naar het buitenland geweest, maar nog nooit problemen gehad.
En nu sinds een maand of 2 functioneert dit systeem niet meer.
Wel moet ik zeggen dat het erop lijkt dat het gebeurt is tijdens de terugroepactie voor een stuurmoer???
Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft?

SpeeDZoR 0

14 jaar

Helemaal niets. Ik zou echt even het systeem moeten doorspitten want zo uit me hoofd kan ik het niet zeggen.

Mss te simpel gedacht, maar heeft hij de frequentiezoeker op handmatig staan waardoor hij de nederlandse tmc's niet meer vind. Op mijn Tomtom kan ik die namelijk ook handmatig en automatisch laten zoeken.

Gr fred

kombikart 0

14 jaar

Schijnt op bepaalde zenders die TMC voeren dat als je
in het buitenland bent deze geblokkeerd wordt.
Heb dit zelf bij BMW een aantal keer meegemaakt en bij nissan 1X
Het is al een tijd geleden maar volgens mij hebben wij er een nieuwe
navigatie dvd ingedaan en de Navi unit stroomloos gelegd.

jerlars 0
badge

14 jaar

Ik heb het zelfde probleem met mijn primera (al een jaar of 2) Het enige TMC kanaal wat te kiezen valt is die bij een duitse radio zender hoort. Logischerwijs is die niet te ontvangen in Nederland.
Als ik hem automatisch laat zoeken wordt er niets gevonden.
Is dit probleem al opgelost dan kan ik er wellicht ook wat mee. Ik heb geen nieuwe DVD maar ik kan eventueel wel de DVD er uit halen (heb ik al een keer gedaan) plus de accu polen los maken (nog niet gedaan).

Groeten,

Erwin

erlisyhi 0

13 jaar

Als de tmc van een X-trail niet werkt moet er een nieuwe Navi unit in. De Primera heeft volgens mij een aparte tmc-tuner naast de navi-unit liggen. Die zal dan waarschijnlijk stuk wezen.

Het uithalen of wisselen van dvd heeft geen zin

[quote=Nissanwielmonteur]Als de tmc van een X-trail niet werkt moet er een nieuwe Navi unit in. De Primera heeft volgens mij een aparte tmc-tuner naast de navi-unit liggen. Die zal dan waarschijnlijk stuk wezen.

Het uithalen of wisselen van dvd heeft geen zin[/quote]
Heb sinds enige weken hetzelfde: Geen TMC in mijn X-Trail 2008. DVD eruit gehad geen resultaat. Kan toch niet waar zijn dat dan de hele Unit vervangen moet worden? Wat kost dat?

pablo 0

13 jaar

Je dealer kan hem via het ruilsysteem van Clarion/Xanavi omruilen. 2008?? Zit nog binnen de drie jaar. Als je geen 100.000 gereden hebt dan heb je volgens de regels nog garantie.

Pas heb ik het zelf nog aan de hand gehad met een Qashqai.

Dank voor je reactie.

Is de garantie boven de 100k km dan verlopen? Is toch geen motirische garantie? Electronica moet toch langer meegaan? Als dat zo is: Gaat dat een vermogen kosten?

pablo 0

13 jaar

Er is 100.000km garantie op de gehele auto. Zit je erboven dan is het helaas jammer.

Het kan ook omgerolen worden via hetzelfde systeem onder de noemer: BUITEN GARANTIE. Dat is alsnog voordeliger dan een nieuwe.

Ok, bedankt, Ga ik maandag de dealer contacten.

pablo 0

13 jaar

Ik heb zelf een Qashqai uit 2007 waar ditzelfde probleem zich voordeed , is makkelijk op te lossen en kost max.5 euro om te maken, wat veroorzaakt dit probleem het geheugen van de tmc zit vol, en hoe kun je deze resetten dat is door het kastje dat onder de stoel zit waar de dvd schijf in zit op te maken en op zoek naar een knoopcel te gaan, deze zit op de printplaat gesoldeerd , nu heb je twee mogelijkheden:
1 je koopt een nieuwe knoopcel kosten +/- 5 euro en soldeerd deze op de plaats van de oude of,
2. je soldeer 1 pootje los zodat je het systeem reset en je geheugen weer leeg is en .....voila je TMC is weer in de lucht.
succes heren.

pimmo 0

8 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.