Nissan Qashqai: Trekhaak

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Goede dag allemaal.
Ik heb een Qashqai van 2007 en wil er een trekhaak onder monteren.
Is dat goed te doen? en moet de bumber er van af?
Ik heb zelf voldoende gereedschap daar ligt het niet aan .
Kan iemand daar iets over vertellen .

Groet Leon

Leon Groenen

Geplaatst door Leon Groenen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Ooit had ik dat al eens beschreven op een ander forum.

Open de achterklep en draai de bouten van het achterlicht los en druk deze zover als het kan omhoog. De naad tussen lamp en bumper moet wat groter worden. Vervolgens zet je de lamp weer vast. Doe ducktape tussen de naad van de lamp en de bumper. 1 op de bumper en 1 op de lamp. Je hebt zo krassen. En uit ervaring weet ik dat als je een achtrlicht gaat verwijderen de hoek bij het scherm er zondr moeite af kan breken. En dan ben je niet blij als je led-schterlichten hebt. Vervolgens zitten er onder de achterlichten twee schroeven met een kunstof randje erachter. Deze draai je ook los. Dan aan de onderkant alle plastick drukkers die je kan vinden. Hoeveel heid is afhankelijk van model. De twee schroeven van de wielkuipverbreders loshalen en de randen weer voorzichtig loshalen. Dan zie je per kant 3 kunststof drukkers in de bumper zitten van het spatpaneel. Deze drie haal je ook los en de schroef op de boven hoek. Dan trek je een hoek los en dan moet het hoekje onder het achterlicht uit het klemmetje. Dat is lastig want deze moet opzij voorbij de schermrand. Vervolgens de andere hoek loshalen. Dan met twee beetjes gepast geweld de bumper van de rand lostrekken onder de kofferklep. Dat zijn stevige klemmen maar het is heel goed te doen. Doe het overigens wel met z'n tweeen. En vergeet de mistlampkabel niet.


Succes ermee.

Leon Groenen (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je informatie dat ga ik zeker gebruiken

Groet Leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.