Nissan QASHQAI: trekhaak aansluiting

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: HRA2, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 85

Kan ik bij een zevenpolige aansluiting , de aansluiting van het mistachterlicht gebruiken voor de constante stroom aansluiting
( kleine caravan ) ?
b.v. dank. H.

hazet1942

Geplaatst door hazet1942 , lid sinds 6 jaar geleden

5 Reacties

corvanjaarsveld PRO, 4 jaar geleden

Een mistachterlicht is bij een lichte aanhanger alleen niet verplicht als ook op het trekkende voertuig geen mistachterlicht verplicht is.
Vroeger werd die aansluiting voor de constante spanning bij caravans gebruikt.
I

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

Nee, dat kan niet;
https://www.weetjewel.com/aanhanger_mist...

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Niet doen , mistlampdraad moet trouwens onderbroken worden , zie bijgeleverd schema van de kabelset, niet aansluiten op de bedrading van je achterlichten maar een kabelset gebruiken met plug en play stekker.

hazet1942, 4 jaar geleden

Oké , bedankt voor de meldingen.
Heb de originele kabelset gemonteerd en zal indien nodig en constante stroomdraad vanaf de accu ( met zekering) monteren naar de trekhaak en daar via een stekker verbinding naar de caravan.
( haal dus uit de 7 polige stekker van de caravan de constante stroomkabel.

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

Hou er rekening mee dat een mistachterlicht op de caravan verplicht is...in een 7 polige stekker zit geen constante 12 volt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.