Nissan QASHQAI: trekhaak aansluiting

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: HRA2, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 85

Kan ik bij een zevenpolige aansluiting , de aansluiting van het mistachterlicht gebruiken voor de constante stroom aansluiting
( kleine caravan ) ?
b.v. dank. H.

hazet1942

Geplaatst door hazet1942 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Een mistachterlicht is bij een lichte aanhanger alleen niet verplicht als ook op het trekkende voertuig geen mistachterlicht verplicht is.
Vroeger werd die aansluiting voor de constante spanning bij caravans gebruikt.
I

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Niet doen , mistlampdraad moet trouwens onderbroken worden , zie bijgeleverd schema van de kabelset, niet aansluiten op de bedrading van je achterlichten maar een kabelset gebruiken met plug en play stekker.

hazet1942 (0), 5 jaar geleden

Oké , bedankt voor de meldingen.
Heb de originele kabelset gemonteerd en zal indien nodig en constante stroomdraad vanaf de accu ( met zekering) monteren naar de trekhaak en daar via een stekker verbinding naar de caravan.
( haal dus uit de 7 polige stekker van de caravan de constante stroomkabel.

Hans4040 (295) PRO, 5 jaar geleden

Hou er rekening mee dat een mistachterlicht op de caravan verplicht is...in een 7 polige stekker zit geen constante 12 volt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.