Nissan QASHQAI: can bus

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 86

Hallo

Qashqai 1.6 j10 2013
Bij uitschakelen contact gaan de ruitenwissers aan en werkt af en toe de sleutelherkenning niet meer. Dit probleem 13 maanden geleden bij dezelfde auto ook gehad. Destijds gezocht bij de BCM achter het dashbord kastje. Daar was toen een massa kabeltje bij een massa knoop punt losgeraakt. Dit netjes hersteld en het probleem is 13 maanden weg geweest tot nu. Foutcodes noemen heeft geen nut zijn er heel veel, waarvan veel terug te lijden naar can-bus communicatie. Bij de auto zijn geen accessoires opgebouwd. Indien de motor aanslaat functioneert alles en merk je niets aan de auto. Tot je deze uit zet, dan gaan de ruitenwissers aan en weet je dat het foute boel is. Nu uiteraard begonnen bij het massa punt van de BCM niets aan te zien. Zekering kast motorruimte los gehad niets aan te zien. Iemand een idee?

valkje

Geplaatst door valkje PRO , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 4 jaar geleden

Ik heb eens meegemaakt dat de fout in de ecm zat. Een tik met de vinger ertegen en het was opgelost.

Controleer in ieder geval de stekkers achter het paneel wat voor de linker voordeur zit. Daar bevind zich de koppeling tussen twee kabelbomen. Daar zit wel eens vocht in.

Mogelijk bied de lijst met foutcodes toch uitkomst.

valkje PRO, 4 jaar geleden

Uiteindelijk lijkt het een massa probleem, alle massa punten schoon geschuurd. Lijkt opgelost. Bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.