Nissan Almera: Trekhaak monteren, Check Controll

Bouwjaar: 2001

Ik ga dit weekend een trekhaak monteren, nu heb ik dit al eens eerder gedaan bij mijn vorige auto alleen ik vind de handleiding voor de electra voor deze set niet duidelijk. Er staat namelijk niet waar de check controll zit.

Kan iemand mij een beetje op weg helpen?

AlmeraN162.2DI

Geplaatst door AlmeraN162.2DI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

limbra (580), 12 jaar geleden

check control betekend dat als er een lampje kapot is (remlamp - koplamp etc. . ) er een waarschuwing verschijnt op je dachbord (dat er een lampje kapot is).

Als je een kabelboom gebruikt die geschikt is voor jouw auto geeft dit geen problemen , hoeft zelfs niet ingeleerd te worden .

succes.

AlmeraN162.2DI (0), 12 jaar geleden

Ik weet wat check control is..........dat was mijn vraag ook niet.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Die zit er ook niet in. Gewoon een recht toe recht aan kabelset monteren.

AlmeraN162.2DI (0), 12 jaar geleden

Oke omdat de verkoper een voertuigspecifieke kabelset adviseerde, in de handleiding staat ook dat de kabel moet worden aangesloten op de check control was ik er vanuit gegaan dat het op de auto zit.

Ik kan dus gewoon de kabel aansluiten op de achterlichten, scheel een hoop werk!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Het voertuigspecifiek slaat in dit geval alleen maar op de pasklare stekkers die tussen de bekabeling bij de achterlichten gaat.

Weet niet welk setje je hebt en waar je het gekocht hebt, maar ik ben benieuwd naar de handleiding.

Overigens heeft geneen Nissan meer het check-controle. Ik kan het eindelijk alleen nog van de Bleubird en de Stanza. En daar heeft Ben Hur nog mee gereden geloof ik.

De hedendaagse Nissans hebben een kabelset met een eigen regelkastje ertussen. Dit in verband met eventuele schade aan de bcm.

AlmeraN162.2DI (0), 12 jaar geleden

Ik zal de handleiding even scannen en online zetten.

AlmeraN162.2DI (0), 12 jaar geleden

Scannen is me even ontschoten en aangezien de trekhaak er onder zit en de handleiding gebruikt is gaat dat ook een beetje lastig.

De check controll die in de handleiding staat is een die bij de kabelset hoorde. Deze wordt door en lose 12 v gevoed en zorgt er onder andere voor dat de knipperlichten niet te snel gaan knipperen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.