Nissan Micra: trillend stuur

Bouwjaar: 1989

Hoi allemaal,
Ik heb pasgeleden een micra LX gekocht uit '89 en die rijdt prima. Alleen als ik boven de 60 km per uur kom, gaat het stuur trillen. Weet iemand wat dit kan zijn? Groeten Rob.

rob9916

Geplaatst door rob9916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, wielen laten ballanceren.

rob9916 (0), 19 jaar geleden

Hi,

Probleem is dat de gast van de plaatselijke autoservice zegt dat balanceren niet zoveel zin heeft omdat het trillen dan alleen zou moeten gebeuren bij 70 tot 120 km per uur. Mijn stuur lijkt steeds eerder te gaan trillen (inmiddels bij 45 a 50 km per uur en gaat zeker niet weg boven de 120. Hij wilde de auto best op de brug zetten, maar zijn uurloon was 40 euro en het konden zoveel dingen wezen... Kortom hij raadde me aan eerst zelf de oorzaak te vinden.
Zijn er andere goede mogelijkheden?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Even je auto opkrikken wiel rond draaien en kijken of er een bult op het loopvlak van je banden zit.

Hans

rob9916 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de oplossing. Van beide achterbanden was het karkas stuk. Twee nieuwe banden en balanceren ad 135 euro. Ik tel het maar bij de aanschafprijs op, want die viel erg mee.
Bedankt voor info.

Rob

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Rob,

Wat ik al dacht gebeurd wel vaker,is ouderdom van de banden,mooi dat het opgelost is.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.