Nissan Primera: Trillende auto vanaf 120km/h

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v aut

Hallo,

ik heb een Primera uit 1995 met het volgende probleem.

Tot 120 km/h heb ik, afgezien van een zeer lichte trilling, geen problemen. Vanaf 120km/h begint het stuur te trillen, hoe harder ik ga hoe harder het trillen wordt. Hierbij lijkt het stuur ook wel op en neer te klappen. Als ik de 140km/h ben gepasseerd gaat de hele auto trillen, net alsof de banden niet rond zijn.

De wielen zijn al opnieuw gebalanceerd en uitlijnen lijkt mij niet nodig omdat de banden niet schuin afslijten en de auto goed spoort.

Ik dacht zelf aan onbalans in de aandrijfassen, maar aangezien deze nogal duur zijn hoop ik dat het wat anders is. Of dat het zeker dit moet zijn zodat ik ze niet voor niets vervang.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groet, Arjan

Arjan581

Geplaatst door Arjan581 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

claxon (0), 12 jaar geleden

Een scheurtje in de band.Als er 1 band in onbalans geraakt dan kruipt de trilling verder in heel de auto.Plaats die voorwielen naar achter en kijk wat hij dan doet.Ik had 4 nwe 2 mnd oud.Veel geld ingepompt.Uiteindelijk 4 nwe merkbanden en de opkomende trillingen waren weg.
Omdat je niet direct andere wielen tot beschikking en 4 nieuw mss een gok is,naar de sloop occas halen.

Arjan581 (0), 12 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik denk niet dat het aan de banden ligt. De banden zijn twee maanden oud en onlangs opnieuw gebalanceerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.