Nissan X-Trail 2017: Tussenbak gebroken

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Onlangs is mijn tussenbak van de Nissan x trail T32 volledig gebarsten, de garage meldde mij dat dit is door verschil van slijtage tussen de banden vooraan en achteraan dit zou niet mogen bij een 4x4 wagen want dan moet de tussenbak te veel werk doen? nu is de x trail volgens mij geen wagen die permanent op 4WD rijd. Dus zou deze toch onmogelijk overbelast kunnen worden. Ik rijd altijd lange afstanden snelweg enz dus dan trekt hij al zeker niet op 4wd. In het instructieboekje staat dat de banden zelfde profiel moeten hebben maar niks over profiel dikte. Verder in het boekje staat ook als er sneeuwkettingen geplaatst moeten worden deze enkel op de voorste banden mogen geplaatst worden, dan is er toch ook een verschil tussen de voorste en achterste as? Heeft iemand hier ervaring mee of dit zou kunnen waar zijn?
De tussenbak heb ik nu wel al laten maken.. de wagen had ik 1dag terug en mocht terug binnen voor een nieuwe versnellingsbak.. dit gelukkig onder garantie. Ik vraag me nu wel af of dit niet door de slecht werkende automaat kan zijn dat het probleem met de tussenbak ontstaan is, het probleem met de automaat is gekend bij Nissan heeft de garagist mij verteld

AndrewDc

Geplaatst door AndrewDc , lid sinds 4 maanden geleden

1 Reactie

oldford PRO, 4 maanden geleden

Lid van de ANWB? Neem dan eens contact op met de juridische dienst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.