Nissan Sunny: Uitvallen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Dag,

Mijn nissan sunny valt af en toe uit(ong 1 x per maand). Hierbij gaan het lampje van de moterolie en de accu branden. Hierna start hij gewoon weer normaal.

Hij is een maand geleden helemaal nagekeken (grote beurt), de monteur heeft niet kunnen vinden waar het mee te maken zou kunnen hebben.

Nu valt hij sinds vanmorgen elke 100 meter zowat uit.

Wat kan het probleem zijn?

Geplaatst door

kwebbels (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is dat als je bijv op een stoplicht aanrijd en je trapt de koppeling in??

Nu ik erover nadenk is het inderdaad altijd als ik bij het stoplicht aan kom rijden en hierbij de koppeling indruk. Het is nog nooit op de snelweg voorgekomen.

kwebbels 0

12 jaar

Ervanuitgaande dat je een motor met benzine injectie hebt, ligt de klacht in een te krap afgestelde/vervuilende luchtdoorlaat. Deze heeft een stelschroef en die bevindt zich ter hoogte van de eerste cilinder. Als die monteur van je (zeker geen Nissanman) die schroef wat verder open draait dan moet de klacht over wezen. Hij moet wel voordat tie de schroef open draait de bruine 3 polige stekker van de gasklepsensor losnemen. De kans bestaat dat de motor dan ook afslaat. Schroef opendraaien en opnieuw starten. Even wachten tot de motor rustig loopt en dan de stekker er weer op. Het is een kwestie van 50 of 100 toeren denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.