Nissan Qashqai 2017: veiligheidsgordel midden achter

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Probleem met de veiligheidsgordel midden achter.
Als de rugleuning naar voren wordt gedaan rolt de gordel verder op. Als daarna de rugleuning weer rechtop gezet wordt blokkeert het afrollen van de gordel waardoor de gordel strak om de rugleuning komt te zitten. Als de rugleuning rechtop staat kan de veiligheidsgordel niet uit het afrolgedeelte getrokken worden omdat hij strak gespannen zit. De gordel is niet te gebruiken.
Als je de bout van het onderste bevestigingspunt van de gordel los haalt en de spanning van de gordel is werkt alles weer normaal.
Wie weet wat hier aan verandert moet worden om de rugleuning normaal plat te kunnen leggen en daarna weer rechtop te kunnen zetten zonder dat de gordel gedemonteerd moet worden ?

1ad1

Geplaatst door 1ad1 PRO , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

Highway PRO, 6 maanden geleden

heb ooit zo iets gehad volgens mijn zat de gordel scheef. Ik weet het niet zeker kan ook zijn dat we hem toen vervangen hebben. Informeer eens bij https://www.airbagbank.eu/nl/

1ad1 PRO, 5 maanden geleden

Probleem is niet opgelost. Ik heb de gordel geblokkeerd zodat hij niet te ver op rolt. Ik heb een gordelversteller ( van ProPlus)op de riem geklemd. Maar dit is een noodoplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.