Nissan Qashqai 2014: Diverse storings meldingen tijdens rijden

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Gaat om een QQ diesel uit 2014 met 240.000km

op het dashbord komen tijdens het rijden achter elkaar verschillende foutmeldingen.
Systeemfout, start/stop systeem uitgeschakeld, anti bots syteem uitgeschakeld. Rood motor management lampje daarna geel.

Na de auto uitzetten en opnieuw starten is alles gereset. Soms begint het van voren af aan en soms duurt het wat langer.

Vorig jaar heeft de dealer een druksensor in het uitlaatsysteem vervangen. Volgens hun waren de leidingen ook vervuild maar was het lastig en duur om die ook te vervangen. Deze zijn dus blijven zitten.
De storingen waren toen ook inderdaad verdwenen, tot nu.

Wie kan mij helpen en weet wat deze storing is.
Alle hulp is welkom.
Alvast bedankt voor het meedenken.

Erwin

JackRe

Geplaatst door JackRe (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Ik zou beginnen met laten uitlezen.
In het ergste geval moet (als de foutcodes "vergeten" worden bij contact uit) dat gebeuren als de foutlamp(en) branden. A.d.h.v. de foutcodes kun je verder gaan zoeken.
Het gedrag van de gele motorlamp (officieel heet die MIL) is niet conform de wettelijke regels van EOBD.
Die gele lamp moet nog minstens 3 starts blijven branden en de foutcodes moeten minstens 40 motorstarts bewaard blijven.

Ik gok op iets dat met rijsnelheid te maken heeft, omdat ook het anti-bots systeem wordt uitgeschakeld.
Anders zijn er meerdere fouten tegelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.