Nissan Qashqai 2016: Turbo probleem

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: MR16, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 120

Hallo. Ben sinds 2 weken eigenaar van een qq benzine handgeschakelde 1.6 uit 2016. De eerste 100 km liep de auto geweldig. Daarna ging in een tijdsbestek van 10 minuten eerst het motor lampje branden. Daarna systeem fout eps+ brake assist. Dag erop mee terug geweest. Was waarschijnlijk de accu werd er gezegd. Dus die vervangen en ingelezen. Toen de monteur een proefrit maakte ging opnieuw moterlampje aan en ging hij in de noodloop. Opnieuw uitgelezen. Kwam probleem met turbo of turbo sensor aan het licht. Maandag gaan ze er mee verder. We zullen zien. Ik hoop niet dat we een probleem auto te pakken hebben. Vraag. Kan zo.n probleem al bij de vorige eigenaar aanwezig zijn geweest. En dan ca 100 km niet opspelen. Of is het gewoon toeval. Gr Peter

Peer Gitaar

Geplaatst door Peer Gitaar (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 3 jaar geleden

Alles is mogelijk , neem aan dat je garantie hebt .
Er worden regelmatig auto s ingeruild omdat er problemen zijn of hoge onderhoudskosten aan zitten te komen.
Diegene die de auto dan weer verkoopt zit er dan mee , zal misschien bij hun zelfs gereset zijn met de gedachte toeval door stilstand , de vorige eigenaar heeft de auto bij een garage onderhouden hoop ik , als je kunt achterhalen waar , kun je misschien de onderhoudshistorie opvragen , kijk eens in het onderhoudsboekje waar hij het laatst is onderhouden.

    Dank je. Kan ik wel is proberen. Heb inderdaad het adres van de Nissan dealer waar hij onderhoud heeft gehad.. de kijken of hij het achterste van de tong laat zien - Peer Gitaar (0), 3 jaar geleden

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Je hebt sowieso recht op de "wettelijke" garantie en kostenloze reparatie door de verkoper.
Of het probleem bij de vorige eigenaar er al was is voor de wet niet interessant.
Als er iets defect gaat in de 1e 6 maanden, dan neemt de wet aan dat het probleem er bij de verkoop al was.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

Nissanwielmonteur (0) PRO, 3 jaar geleden

Er zijn nagenoeg geen problemen met de 1.6 benzine motor. Eigenlijk alleen de achterste lambasensor.

Maar eerst eens uit laten lezen door de dealer.

Peer Gitaar (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de reactie . Hij is inmiddels uitgelezen. En daar zou uitgekomen zijn dat hij een probleem met turbo of turbosensor had... turbo lijkt me niet echt kapot. Hij liep nog moooi en netjes. Alleen als je vermogen vroeg ( invoegen op snelweg) was er niemand thuis. Morgen gaan ze er weer verder mee.. laat het hier wel weten. Gr peter

Peer Gitaar (0), 3 jaar geleden

Het bleek geen turbo probleem te zijn maar een ander elektronisch probleem. Wat precies kon de man aan de telefoon me niet uitleggen. Wel kwam gisteren het verlossende telefoontje na 10 dagen dat het opgelost was. Jammer genoeg wel nadat ik een beetje gemopperd had dat ik het lang vond duren. Ga hem straks ophalen en proberen.

Peer Gitaar (0), 3 jaar geleden

Het ophalen liep weer uit op een teleurstelling. Auto gin na 5 km weer in de noodknop + koelaslampje + systeemfout esp en brake assist ook deed achteruitrijden lamp en achteruit camera het niet. Teleurstelling. 4 weken in het bezit. En al lang niet meer trots. Maandag morgen gaat hij weer naar de Nissan.

Peer Gitaar (0), 3 jaar geleden

Heb na ong 3 weken de auto weer terug. Bleek een breuk of storing te zijn in een kabelboom en een module waar de contracten van verbogen waren en dus geen goed contact maakte. Volgens Nissan monteur was dit niet orgineel en was er mee geklungeld. Raar auto is volgens boekje bij vorige eigenaar in onderhoud geweest bij Nissan dealer.
Nu is het allemaal weer orgineel gemaakt. Heb er weer 200 km mee gereden en loopt fantastisch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.