Nissan Sunny 1990: ventiel in monopoint

Bouwjaar: 1990

he daar,

Kan iemand mij vertellen wat dat ventiel kost mijn sunny loopt gek als hij warm is en trekt niet en stotterd?

djstc

Geplaatst door djstc , lid sinds 18 jaar geleden

9 Reacties

Michel7773 PRO, 18 jaar geleden

Hoe weet je zeker dat dit het probleem is ?

djstc, 18 jaar geleden

wat kan het dan nog zijn?
maar ik denk wel dat het dat is,want als hij warm is stotterd hij en als je in de 1 wil weg trekken blijft hij achter en dan komt hij weer.
en ik heb al veel op deze site gezocht. leek eerst co probleem dacht ik dat die te laag stond, weet jij wat het is of wat dat ventiel kost dan

Michel7773 PRO, 18 jaar geleden

ik ga eerder aan de temp zender denken die een te lage temp aangeeft. Dan gaat de motor warm teveel benzine krijgen.of de gaskleppositie schakelaar. injector geeft weinig problemen.

djstc, 18 jaar geleden

hoe kan ik checken of die het nog doet en waar vind ik dat ding?
hij komt niet boven de helft van de temp.meter dat is toch normaal of staat dit daar los van en merk ik dan niks aan die meter als die zender kapot is?
en de temp is goed niet?
en alvast bedankt want dat heb ik nog niet gedaan.
mazzel

paulmichiel PRO, 18 jaar geleden

In het blok zitten meerdere temperatuursensoren. Oa. 1 voor de meter, 1 voor de aansturing van de koelventilator en 1 voor het motormanagement. Deze geeft de temperatuur aan de ECU door die weer het juiste mengsel bepaalt. Is deze stuk dan denkt de ECU dat de motor nog koud is en dan spuit hij teveel benzine in met raar lopen als gevolg.

djstc, 18 jaar geleden

en wat kan ik er aan doen zeg jij?
en wat kost me dat ongeveer

paulmichiel PRO, 18 jaar geleden

Sensor kost een paar tientjes, je kan hem meten maar dan moet je wel de meetwaardes hebben en die heb ik niet voor je. Haal er maar 1 van de sloop voor een paar EUro en probeer het gewoon.

Michel7773 PRO, 18 jaar geleden

met eerst de juiste diagnose kom je verder dan (als leek?) alles los te trekken en blind om te wisselen.Misschien wordt hierdoor het probleem nog veel groter.

djstc, 18 jaar geleden

ik weet wel wat van auto's maar niet van nissan. dus wie helpt me verder wie weet die waardes dan kan ik gaan meten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!