Nissan Primera: verbruikgegevens worden niet meer weergegeven op het display

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Sinds enige maanden worden de gegevens over het gebruik per km op het display niet meer juist weergegeven. Aanvankelijk waren er eerst alleen streepjes zichbaar, naderhand werden daar wel cijfers vertoond die echter niet meer klopten. Deze cijfers die soms wel eens veranderden, bleven verder de hele rit constant, dus zowel bij een koude start als ook na een lange rit. Meestal schommelt dit tussen 7,5 en 8, 5 liter per 100 km. Deze verbruikvermelding blijft dan de hele rit constant op het display zichbaar. Is er een mogelijkheid, bijv. resetten, om dit weer juist te laten functioneren. In de Nissangarage dacht men dat het niet mogelijk was om één gegeven op het display afzonderlijk weer opnieuw in te stellen. De km stand is overigens pas 80.000 km dus het totaal afgelegde km zal m.i. hier nog niet van invloed op kunnen zijn.

cvisser

Geplaatst door cvisser (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Een Primera van 2002 kan zowel het oude als nieuwe model zijn. Eigenlijk hebt ik niet zo 1.2.3 een antwoord op je probleem maar misschien kan je het proberen door de accupool er een een uurtje af te halen.

Op deze manier heb ik wel eens meer een dashbord klacht opgelost. Klinkt misschien een beetje lomp maar het zoeken naar iets wat eigenlijk niet kapot is dat is alleen maar onnodig kosten maken. (Bij je eigen pc moet je toch ook wel een op de resetknop drukken).

Probeer het eens en laat het wten.

Ton

Michel7773 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is te resetten ,ga naar de gegevens toe die je wil resetten en houd dan de info knop ingedrukt, dan zal alles weer op 0 springen.

cvisser (0), 15 jaar geleden

Men heeft mij altijd dringend afgeraden om bij moderne auto's met al die electronica de stroom er af te halen. Voor een leek zoals mij zou het nogal moeilijk worden alles weer opnnieuw af te stellen als inderdaad alle afstellingen door die stroononderbreking eventueel van slag zouden raken. De overige gegevens op het display worden overigens wél juist weergegeven.

cvisser (0), 15 jaar geleden

Heb de raad van Michel 7773 opgevogd. Ik heb de Infoknop een flink tijdje ingedrukt gehouden en de verbruiksgegevens worden nu weer correct weergegeven. Wel vreemd dat men mij dat advies niet bij mijn Nissandealer kon geven, dit zou namelijk nauwelijks te repareren zijn zonder hoge kosten. Zo zie je maar weer dat er vaak simpele oplossingen mogelijk zijn.
Bedankt
C. Visser

Michel7773 (0) PRO, 15 jaar geleden

Alstublieft , veel plezier er weer mee.
Staat trouwens ook gewoon in het instructieboekje ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.