Nissan Primera: Weigerende cruisecontrol

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2

De cruisecontrol laat het afweten. het lampje dat gaat branden zodra de cruisecontrol wordt ingeschakeld gaat wel branden. Het 2e lampje dat moet gaan branden zodra de snelheid wordt vastgelegd blijft flikkeren, en de snelheid kan niet worden vastgelegd. Haperingen kwamen deden zich al eens eerder voor in die zin dat soms verschillende malen het 2e knopje diverse malen moest worden ingedrukt. Na een tijd was het probleem dan weer verdwenen om dan soms weer op te duiken.

cvisser

Geplaatst door cvisser (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

meestal komt dit door een schakelaar op de pedalen
welke dat zul je met de computer moeten uitlezen

actuatoren test noemen ze het ook
lees je de waarde (aan of uit) die de actuatoor geeft aan de rest van de systeem
geeft deze geen signaal dan is het aan vervanging toe (sensor dan)

JEROEN5326 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het een Nisaan-originele cruise-controle is( waarschijnlijk de infrarood versie) dan is hij uuit te lezen...

Ik denk dat het er op uitdraait dat je allebei de pedaalschakelaars kan gaan vervangen( als het een handgeschakelde auto is)

SUC6 Jeroen

cvisser (0), 15 jaar geleden

De cruisecontrol is weer vanzelf begonnen te werken. Heb die storing al eens eerder gehad, gedurende een korte periode, terwijl het nu veel langer duurde. Hoe dan ook, waarschijnlijk toch een zwakke verbinding o.i.d. Bij de komende grote beurt zal ik de dealer beslist daarop attenderen. Maar voorlopig doet hij het weer.
Bedankt voor de diverse tips.
C. Visser

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.