Nissan Vanette: Verhoogd stationair draaien

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3 D

Motor loopt verhoogd stationair niet bij starten maar bij rijden. na 50km vollast op bvb snelweg is het probleem vaak (niet altijd )weg.
Begon vorig jaar 2 keer nu constant.
Moet dus constant op toeren schakelen etc. omdat er geen terugval is naar gewoon stationair. het ligt niet aan de gaskabel.
Ook geen dieselstank of verdere andere geluiden bij de motor vandaan. motor loopt ook niet onregelmatig , start prima. alleen lijkt het of het gas blijft hangen.
NB: Bij het luchtfilterhuis zit overigens wel een klep met een vacuum regelaar of zo, die kleppert wel vaak.??! Luchtfilter vuil?

Charl B

Geplaatst door Charl B (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Charl B (0), 8 jaar geleden

Het regent helaas nog geen antwoorden.
Maar volgens mij zit er onder de brandstofpomp een cylinder die het stationair toerental regeld de nissan garage zegt EVSE klep. maar dat is denk de verkeerde benaming.
Heb hem nu een paar keer met de hand op en neer gedaan, nu lijkt het weer oke'te gaan.
Maar goed dit lost het probleem niet structureel op.
Bvb, is het de mechanishe cylinder, de aansturing etc. etc.??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.