Nissan Micra: Versnellingsbak

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16V

Goedendag,

Deze Micra van m'n zus vertoont heel vaak problemen in de bak in de 5e versnelling. Heel vaak schiet de versnelling eruit en aangezien er vaak snelwegkilometers mee worden gemaakt is het geen pretje om er in de 4e versnelling mee te rijden. Alle andere versnellingen doen het uitstekend, behalve de 5e. De laatste tijd wil de 5e versnelling helemaal niet meer werken. Heel vaak hoor je de tandwielen ook een zaag geluid maken (tandjes poetsen). Nogmaals, alleen de 5e versnellings vertoont kuren, de rest is prima. Wie kan me hierbij helpen om een oplossing te vinden?

Mvg,

Moustafa

Moustafa

Geplaatst door Moustafa (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 12 jaar geleden

Er zit geen overmatige speling op je schakelmechanisme waardoor hij niet goed inschakeld?
Als je met stilstande motor schakeld wil hij dan wel in zijn 5?

CharlyG (0), 12 jaar geleden

Als hij uit de 5e versnelling schiet bij rijden, kan het ook de vergrendeling in de versnellingsbak zijn (en dit zou inhouden: bak reviseren of andere (ruil-)bak) Tanden poetsen (als hij het in alle versnellingen doet) kan wijzen op een koppeling die niet goed vrij komt (bijv. koppelingsplaat die blijft kleven), als hij het alleen in z'n 5 doet kunnen het ook versleten synchromesh-ringen zijn.

Laat bij twijfel een monteur ermee rijden/diagnose laten stellen, kan je altijd nog kijken wat je ermee doet.

Moustafa (0), 12 jaar geleden

@ kaleido 1: Uit stilstand gaat de versnelling er wel in, maar op moment van de koppeling loslaten springt ie er weer vanaf.

@ CharlyG: Alle versnellingen doen het goed, het is inderdaad alleen de 5e versnelling.

Als ik 100/110 rijd en naar 5 schakel terwijl ik de auto vaart laat minderen, oftewel het gas loslaat, dan blijft de versnelling erin zitten, maar op moment van weer gasgeven springt ie er weer uit.

harry folkers (0) PRO, 12 jaar geleden

5 versnelling compleet vv ben je van het probleem af of een gebruikte bak zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.