Nissan Micra: weinig warme lucht uit ventilatoren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 n-cvt

Nu ik de verwarming in mijn micra vaker aan heb staan, heb ik gemerkt dat uit de ventilatoren (ook op de hoogste stand) weinig warme lucht komt. Het is op dit moment dan wel erg koud buiten, maar na drie kwartier rijden mag ik toch wel verwachten dat er echt warme lucht uit de ventilatoren komt dat ik zelfs de ventilator een standje terug moet doen... Helaas is dit niet zo, dus heeft iemand tips waar dit aan kan liggen?? Ik heb al wel de koelvloeistof bijgevuld, maar dit maakt geen verschil. Ik heb geen airco installatie.

Alvast bedankt

bobp

Geplaatst door bobp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Worden de slangen onder de motorkap die naar de kachel lopen wel warm? Is de koelvloeistof nog schoon of zit er dikke drab in? het kan zijn dat je kachelradiateur van binnen bijna dicht zit door aanslag of rotzooi. Ik weet dat het koud is maar je zou de koelvloeistof af kunnen laten en dan de slangen loskoppelen en met een tuinslang de radiateur doorspoelen, wellicht dat het helpt, er zijn ook reinigers voor het koelsysteem in de handel, deze zijn vrij agressief en mogen ook maar even gebruikt worden, het systeem moet dan alsnog gespoeld worden en met nieuwe koelvloeistof afgevuld worden, nadeel van dit spul is dat je kans hebt dat zwakke plekken in het systeem het gaan begeven en je dus ergens een lek krijgt.

CharlyG (0), 12 jaar geleden

Heb laatst ook 'n trucje geleerd op dit forum om je koelsysteem te reinigen: na aftappen: halve vaatwastablet verkruimelen of oplossen in water, dit in je koelsysteem doen en met water afvullen: reinigt geweldig. Dan idd weer aftappen, doorspoelen enz.

kombikart (0), 12 jaar geleden

Welke openingen bedoel je. De ventilatoropeningen midden op het dashboard geven altijd koude lucht. Vergeet dat niet. in de winter kun je die het beste dicht zetten. Die voor de raam en bij je voeten blazen wel warme lucht.

Gr Fred

bobp (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips.
Ik heb inmiddels de slangen naar de kachel gecheckt. Deze waren na het autorijden warm, maar niet super warm. Ik weet niet wat hoort, maar ik kon ze nog aardig goed vasthouden (dus zonder pijn te krijgen aan mijn vingers). ik denk dan dat het aan de radiateur ligt. Van het weekend ga ik de radiateur controleren en door te spoelen. hopelyk ligt het probleem hier.

@kombikart: ik doelde op de ventilatoren bij de voeten en het raam...

kaleido 1 (1660) PRO, 12 jaar geleden

Zou eerder denken dat hij tekoud blijft door een niet goed werkende thermostaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.