Nissan : versnellingsbak schiet uit 5e versnelling

Hoi allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Sunny 2.0D uit 1993: sinds korte tijd schiet hij regelmatig uit de 5e versnelling.

Nu heb ik een paar dagen de pook continue aktief in de 5 gedrukt tijdens het rijden, dan schiet hij er minder vaak uit maar gebeurt het nog steeds af en toe. Nu heb ik een spanband in het dashboard vastgemaakt die ik om de versnellingspook leg na het in de 5e versnelling drukken en nu schiet hij er niet meer uit.

Nu vraag ik mij een paar dingen af:
- Heb ik hier te maken met een rotte versnellingsbak, of kan het ook de kabel/stang zijn die tussen de pook en de bak zit die niet juist is afgestelt? Of wellicht nog iets anders?
- Als het (zeer waarschijnlijk) de versnellingsbak is: hoe groot is de kans dat een bak die ik op de sloop koop het goed doet en hoeveel werk is het om deze te monteren? En wat voor prijs betaal ik ongeveer voor een sloop bak?

Alvast bedankt voor alle antwoorden!
Freddy

freddyh

Geplaatst door freddyh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

zit in de bak 5e versn. tandwiel versleten

freddyh (0), 18 jaar geleden

Hoi Mark,

Dank voor je reactie! Ik heb ondertussen op de sloop een bak gevonden voor 165 Euro.

Groeten,
Freddy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Overig of stel zelf een nieuwe vraag.